Program


A mi méheink - A méheket középpontba helyező méhtartás

A mi méheink - A méheket középpontba helyező méhtartás

Előadás a méhek jelenlegi helyzetéről, a tömeges méhpusztulás okainak keresésével. Felvetjük a kérdést, mit mutat a méhek körül kialakult helyzet és az milyen következményekkel járhat? Hogyan indulhatunk el a méhek segítése irányába? Bemutatkozik az Iskolaméhészet kezdeményezés.  több

MÉHECSKE – MÉHCSALÁD – MÉHEK SZUPERORGANIZMUSA
A MÉHEKET KÖZÉPPONTBA HELYEZŐ MÉHTARTÁS

Előadás a méhek jelenlegi helyzetéről, a tömeges méhpusztulás okainak keresésével. Felvetjük a kérdést, mit mutat a méhek körül kialakult helyzet és az milyen következményekkel járhat? Hogyan indulhatunk el a méhek segítése irányába? Bemutatkozik az Iskolaméhészet kezdeményezés. Együtt keresünk kreatív megoldásokat: Hogyan tudunk a méheknek olyan életfeltételeket teremteni, ami szükségleteiknek megfelelő?

Előadók:
- Alfons Wirth természetes méhész mélyen ismeri Rudolf Steiner újszerű gondolatait és írásait, ismeri az új kutatási eredményeket a témában és nagy tapasztalata van a méheket középpontba helyező méhtartás területén.
- Mák Csaba Budapest közelében élő méhész, a városi méhészet képviselője, aki a méhek ökoszisztémában betöltött szerepére kiemelten nagy rálátással bír. Ismeri a méhekre leselkedő veszélyeket és annak összefüggéseit hétköznapi életünkkel.
- Radics Helga pedagógus és oktatásszervező, az Iskolaméhészet kezdeményezés pedagógiai projektjének szervezője.

Az ismeretterjesztő előadás és beszélgetés hossza 120 perc.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban…

Több, mint harminc év után tér vissza a legendás darab a Szegedi Szabadtérire.