Program


Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 11. szombat, 15:30

Wolfgang Amadeus Mozart: G-dúr zongoraverseny, K. 453Anton Bruckner: 4. (Esz-dúr, „Romantikus”) szimfónia

Emanuel Ax bensőségesen játszik, és finoman, okosan vonja oda a figyelmet Mozart G-dúr zongoraversenyére, Bruckner szimfóniája viszont hangosan követeli, hogy rá figyeljenek. Mindkét úton érdemes végigmenni.

„Amit Emanuel Ax épít hangokból, az nem hivalkodó kastély, hanem szelíd és meghitt otthon, amely a belépőt azzal lepi meg, hogy minden szobából nyílik egy újabb” – írta az Élet és Irodalom a zongoraművészről legutóbbi BFZ-vel közös koncertje után. Fischer és Ax tökéletesen érti egymást, ebből a kötelékből építi fel Mozart 17. (G-dúr) zongoraversenyét (1784), amely az évadban szintén elhangzó 21. (C-dúr) concertóhoz hasonlóan Mozart pályájának csúcsán született. Mindkét darab sziporkázó vígoperai tétellel zárul, de a 17. más különlegességeket is tartogat. Az első tétel katonai indulókat idéz, mégis elegáns és kecses, míg a második tele van kivételesen szép modulációkkal és megdöbbentő disszonanciákkal. A zongoraművész ezzel a darabbal ünnepli 70. születésnapját.Míg Ax világa kedves titkokat rejtő házikó, addig Bruckner zenéje „romantikus katedrális” – mondja Fischer Iván. A karmester szerint a 4. szimfónia két elemből építkezik: a senkiéhez sem hasonlítható ünnepélyes áhítatból és a Wagner nyomdokain haladó legszenvedélyesebb romantikából. Ebből jön létre Bruckner kivételes varázsa, amit nem véletlenül imádnak az egész világon. Kreatív logikájával megújította a szimfóniát – vagy konzervatívnak, vagy radikálisnak tartották. A 4. szimfónia az egyik legnépszerűbb műve az ellentmondásos osztrák szerzőnek, egyben az egyetlen, amelyiknek nevet is adott. A „Romantikus” szimfónia egy középkori városból indul, majd egy erdőbe jutunk madárfüttyel és heves vadászattal, végül egy nagy, közös lakmározás vár a mezőn.

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!