Program


Vivaldi 4 Seasons – Swing  a la Django crossover koncert Tavaszi fesztivál

Vivaldi 4 Seasons – Swing a la Django crossover koncert Tavaszi fesztivál

Művészetek Háza Gödöllő
Helyszín: Színházterem
Esemény kezdése: 2024. 04. 10. (szerda) 19.00
90 perc, szünet nélkül

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 10. szerda, 19:00

 

A klasszikus zene fúziója a swing, jazz, latin és folk zenével, egy izgalmas kísérlet a barokk egyik legnagyobb művének modern feldolgozására.

Bemutatjuk a Swing à la Django zenekar legújabb izgalmas crossover koncertjét a híres olasz zeneszerző és hegedűművész, Antonio Vivaldi legnépszerűbb művének átdolgozásából.

A Négy Évszak című hegedűverseny-sorozatot mindenki ismeri, de ebben a formában még soha nem hallhatta. A teljes zenemű átdolgozásra került, tételről tételre haladva több zenei stíluson átívelő utazásra invitáljuk a hallgatót.

Az ismert melódiákat izgalmas swing, jazz, latin és folk hangzásokba és ritmikába vezetik át a zenészek, olasz, francia, magyar, spanyol, amerikai dallamok és virtuóz improvizációk szövik át.

A kísérlet célja, hogy közelebb hozza a barokk zenét a ma emberéhez, közérthetővé tegye a régi idők zsenialitását!

-----------------

Swing à la Django - the virtuosity of Swing

A Swing à la Django együttes Magyarország egyik legismertebb és leginnovatívabb pop-swing zenekara. Különleges stílusötvözetet teremtettek azzal, hogy zenéjük hangzásában harmóniára talál a pop zene keverve a magyar autentikus folklór zenével, a francia manouche swinggel és az argentín bossa novával. Ezen stílusok mixének eredménye ez az általuk „Hungarian Django Swing”-nek nevezett egyedi stílus. A zenekar slágerei meghódították az elmúlt két évben a nagyobb rádiók lejátszási listáit és a online videós felületeken milliós nézettségeket értek el. 2021 -ben „A DAL” című vetélkedő műsor 5. helyezettjei, 2022-ben pedig középdöntősei lettek saját szerzeményeikkel. 2021-ben a Mahasz éves rádiós játszási toplistáján 25. helyig jutottak a Gyémánt című feldolgozásukkal. Emellett 2022 tavaszán teltházas koncertet adtak a Budapest Papp László Arénában Bangó Margit hivatalos zenekaraként.

LOMBOS Pál - zenekarvezető / nagybőgő

DANI János - szóló gitár & hegedű

SERES Vilmos- klarinét & tárogató

DANI Norbert - ritmus gitár & nagybőgő

GALLYAS-LAKATOS Róbert - zongora

WEISZ Nándor - ütő

feat. BARANYI Zoltán - hegedű

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk.

A programot a KIM támogatja.

 

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Ajánló


A tíz éve, Bamakóban alakult együttes női előadói minden kreatív zenei megnyilvánulásukban szót emelnek a nők jogaiért és az erőszak…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!