Program


Verdi: Aida Opera/1
10

Verdi: Aida Opera/1

A Nemzeti Filharmonikusok Opera bérletének első előadása Verdi Aidája, minden idők egyik legnépszerűbb zenés színpadi műve – nemzetközi szereposztásban.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 26. csütörtök, 19:00

GIUSEPPE VERDI: Aida
koncertszerű előadás
négy felvonásban, egy szünettel

Aida.............................. Roberta Mantegna
Amneris........................ Victória Pitts
Radames ..................... Alfred Kim
Amonasro..................... Alexandru Agache
Ramfis.......................... Palerdi András
Király............................. Kovács István
Hírnök........................... Dékán Jenő
Papnő........................... Busa Gabriella

Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Riccardo Frizza   

Giuseppe Verdi Antonio Ghislanzoni szövegére komponálta az Aidát. A négyfelvonásos opera a kairói operaházban hangzott fel először 1871. december 24-én, a nagybőgővirtuóz Giovanni Bottesini vezényletével. Ezt a premiert jórészt államfők és politikusok látogatták, ezért Verdi, aki nem is ment el Egyiptomba, az 1872 februárjában lezajlott milánói előadást tekintette a mű igazi ősbemutatójának.

Az előadás olasz címszereplője, a sokféle stílusban járatos Roberta Mantegna a trevisói Toti Dal Monte (2015) és a Marseille-i Vincenzo Bellini Énekverseny (2016) győztese. A Radamest alakító Alfred Kim koreai tenor, aki 1997-ben Bécsben, egy évvel később Münchenben nyert nemzetközi versenyt. Az előadás nemzetköziségéért szavatol még Amnerisként a brazil mezzoszoprán, Victória Pitts és a román bariton, Alexandru Agache, aki Amonasro szólamát kelti életre. Rajtuk kívül olyan magyar énekesek emelik az előadás színvonalát, mint Palerdi András (Ramfis), Kovács István (Király), Dékán Jenő (Hírnök) és Busa Gabriella (Papnő). Aki látta már vezényelni az utóbbi években Magyarországon egyre népszerűbb olasz karmestert, Riccardo Frizzát, tudja, hogy az előadás jó kezekben lesz.

Ajánlatunk


zenés party két részben

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!