Program


Verdi: A lombardok – koncertszerű előadás / ZENÉS SZÍNPAD
3

Verdi: A lombardok – koncertszerű előadás / ZENÉS SZÍNPAD

A mű izgalmas ritkaság, amely nem szerepel az operaházak törzsrepertoárján, ezért is érdemes meghallgatni - no meg azért, mert a Müpa koncertszerű előadása igazi sztárparádé, kiváló külföldi zenekarral és kórussal, világklasszis énekes szólistákkal.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 26. szerda, 19:00

Verdi: A lombardok
koncertszerű előadás

ZENÉS SZÍNPAD

A keresztes hadjáratok története fontos téma volt az európai irodalom számára Tassótól Lessingig és Walter Scottig. Természetesen a romantikus opera sem maradt közömbös iránta: erről szól Verdi korai remeke, A lombardok az első keresztes hadjáratban. A mű izgalmas ritkaság, amely nem szerepel az operaházak törzsrepertoárján, ezért is érdemes meghallgatni - no meg azért, mert a Müpa koncertszerű előadása igazi sztárparádé, kiváló külföldi zenekarral és kórussal, világklasszis énekes szólistákkal.

Az 1843-as Lombardok Verdi negyedik operája, mindössze bő három évvel későbbi, mint a zeneszerző első színpadi műve, az Oberto. Egyetlen „nagy” Verdi-opera előzi meg: az egy évvel korábbi Nabucco - de még öt újabb, kevésbé ismert darab követi, míg 1847-ben megszületik a második igazi repertoárdarab, a Macbeth. A lombardok a milánói Scala számára készült, akárcsak mindhárom korábbi opera. Érdekesség, hogy első magyarországi bemutatójára egészen 1974-ig kellett várni. A Temistocle Solera szövegére készült négyfelvonásos alkotás világsztárok előadásában szólal meg. A két fivér, Arvinio és Pagano alakítója a mexikói-amerikai tenor, Galeano Salas, a III. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny fődíjasa, és a világ legnevesebb operaházaiban rendszeresen vendégszereplő olasz basszus, Michele Pertusi. A szardíniai születésű olasz tenor, Piero Pretti elhivatott Verdi-énekes, de a bel canto repertoár és Puccini világa sem idegen tőle. Giseldát, Arvinio lányát az izgalmas egyéniségű, kiváló grúz szoprán, Nino Machaidze kelti életre. A jeles horvát karmester, Ivan Repušić hannoveri, hamburgi, drezdai, berlini és prágai tapasztalatok után 2017 óta áll az 1952-ben alapított Müncheni Rádiózenekar élén.

Vezényel: Ivan Repušić

Szereplők:
Galeano Salas: Arvinio
Michele Pertusi: Pagano
Piero Pretti: Oronte
Nino Machaidze: Giselda
Kristóf Réka: Viclinda
Sebestyén Miklós Pirro

Közreműködők:
Bajor Rádió Énekkara (karigazgató: Peter Dijkstra)
Müncheni Rádió Zenekara

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!