Program


UPSZÍN - Peter Karvas: Szigorúan tilos
2

UPSZÍN - Peter Karvas: Szigorúan tilos

A legfelsőbb vezető rendeletet ad ki: mától szigorúan tilos kinézni az ablakon- mely a szabadság abszolút betiltásának metaforája. A szerző megmutatja a panelház lakóinak reakcióit. Az emberek lehajtott fejjel közlekednek, és meg sem közelítik az ablakokat. Tiltakozás helyett magyarázatokat konstruálnak..

UPSZÍN - Peter Karvas: Szigorúan tilos

A  legfelsőbb vezető rendeletet ad ki: mától  szigorúan tilos kinézni az ablakon- mely  a szabadság abszolút betiltásának metaforája. A szerző megmutatja a panelház lakóinak reakcióit. Az emberek lehajtott fejjel közlekednek, és meg sem közelítik az ablakokat. Tiltakozás helyett magyarázatokat konstruálnak - büdös van ott kint, a jövőben a házakat úgy is a föld alatt építik.... A többség inkább alkalmazkodik, aki pedig nem, azt elviszi a Fekete Autó. Az egyik ellenőrzés alkalmával egy nőt rajta kapnak az ablaknál.  A család védelmébe veszi, hiszen mint kiderül vak, de a nő felvállalja tettét. Ő az egyetlen, aki megértette, mennyire esztelen és képtelen mindez. A valódi vakság nem őt, hanem környezetét sújtja, a társadalmat mely  nem látja a rendszer következményeit és 40 évig alkalmazkodik.

Peter Karvas a szlovák drámairodalom nagymestere, a szlovák abszurd dráma meghatározó alakja. Többek között ez a műve is  a rendszerváltásig tiltólistán szerepelt.

Ajánló


Jöjjön el Budapest egyik legújabb és izgalmas tematikus sétájára, amelyen bemutatjuk a középkori…

A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával…