Program


Sütő András: Egy lócsiszár virágvasárnapja

Sütő András: Egy lócsiszár virágvasárnapja

A békére, nyugalomra, családi harmóniára vágyó és azt hittel és erővel megőrizni szándékozó, a jogbiztonságban bízó Kohlhaas Mihály, lókereskedő a saját igaza védelmében - jogtalanul megvámolt lovai miatt -, szembe fordulni kényszerül mindazzal, amiben hitt, amire felépítette életét, hogy végül önmagából is kifordulva, támadást intézzen a fennálló hatalom ellen.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 16. péntek, 19:00

Sütő András: EGY LÓCSISZÁR VIRÁGVASÁRNAPJA
Bemutató: 2023. március 3.
Rendező: Csiszár Imre

Kohlhaas Mihály a legendává és hőssé lett lókereskedő története több írót is megihletett. Heinrich von Kleist novelláját 1974-ben írta színművé, a szintén legendává lett Sütő András erdélyi magyar író. A békére, nyugalomra, családi harmóniára vágyó és azt hittel és erővel megőrizni szándékozó, a jogbiztonságban bízó Kohlhaas Mihály, lókereskedő a saját igaza védelmében - jogtalanul megvámolt lovai miatt -, szembe fordulni kényszerül mindazzal, amiben hitt, amire felépítette életét, hogy végül önmagából is kifordulva, támadást intézzen a fennálló hatalom ellen. Tragikus sorsa a mai napig is jelkép: azé az emberé, aki hittel teli, szelíd és békés világszemléletét fegyverré kovácsolja igazának megvédéséért.

Az előadás rendezője a szolnoki színház művészeti vezetője, Csiszár Imre, Kossuth és Jászai Mari-díjas színész, aki nem ismeretlen a szolnoki közönségnek, hiszen az előző évadban Örkény István Kulcskeresők című komédiáját Mihályfi Balázs főszereplésével és Ruzante vérbő vígjátékát, A csapodár madárkát rendezte.

Ajánlatunk


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!