Program


Project Geminiani / Francesco Geminiani összes hegedűszonátája korabeli hangszereken (6. előadás)

Project Geminiani / Francesco Geminiani összes hegedűszonátája korabeli hangszereken (6. előadás)

Izgalmas kamarakoncert-sorozatot hirdet a Budapest Bach Consort a 2023/2024-es évadra.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 16. kedd, 19:00

Előadók:

Paulik László - hegedű (Camillo Camilli, 1740-es évek, Mantova)

Maróth Bálint - gordonka (Kőrösi Ferenc, 2003, Budapest)

Szokos Augustin - csembaló (Thomas Culliford, 1785, London)

Műsor:

Izgalmas kamarakoncert-sorozatot hirdet a Budapest Bach Consort a 2023/2024-es évadra: a 8 hangversenyből álló sorozat keretein belül Paulik László, Krommer Lúcia, Maróth Bálint és Szokos Augustin előadják Francesco Geminiani összes hegedűszonátáját, azzal a négy variációsorozattal együtt, melyeket a szerző a zenei jó ízlésről szóló könyvében jelentetett meg, példaképpen, hogy miként lehet teljes értékű kompozícióvá formálni és művészi módon előadni egyszerű, közkedvelt dallamokat hegedűn, fuvolán, gordonkán vagy csembalón. A mai zenekedvelő közönség talán már hozzászokott, hogy az úgynevezett “régizenei” repertoárt vagy modern, vagy pedig “korhű” hangszereken, azaz régi hangszerek másolatain hallhatja — e “hangzó összkiadás” különlegessége azonban, hogy az előadók nem másolatokon, hanem Magyarországon egyedülálló módon, eredeti 17. és 18. századi instrumentumokon szólaltatják meg Geminiani műveit. A koncertek főszereplője egy mantovai mester, Camillo Camilli által épített, 1740-es évekbeli hegedű, mely mellett a közönség egy 17. századi észak-itáliai gordonkát, valamint két 18. századi csembalót is hallhat, melyek Thomas Culliford, valamint Jacob és Abraham Kirkman műhelyében készültek.


A sorozat további hangversenyei:

2024. április 16.
2024. május 28.
2024. június 20.

Ajánlatunk


A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös, azonban rá kell jönnie, hogy személyazonosságát nehezebb bizonyítani, mint hitte. Mert egyre több „Billy” érkezik a hirdetésre…

A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával lép a Müpa színpadára. Mint közismert, repertoárja nem korlátozódik a szigorúan vett régizenére: Monteverditől Stravinskyig, Gesualdótól Dvořákig mindent vezényel, ami felkelti érdeklődését.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!