Program


MEGÉRTHETŐ/5 - A SZIMFONIKUS ZENE SZÜLETÉSE - INGYES ONLINE KONCERT

MEGÉRTHETŐ/5 - A SZIMFONIKUS ZENE SZÜLETÉSE - INGYES ONLINE KONCERT

Wagner: Tannhäuser-nyitány

Liszt: Les Préludes

Előad és vezényel: Hollerung Gábor

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 2. vasárnap, 11:00

A Megérthető zene sorozatunk mai előadásán a szimfonikus költemény jellegzetességeivel foglalkozunk.

A szimfonikus költemény a 19. század második felének jellegzetes műfaja. Közvetlen előzményei közé tartoznak azok az operanyitányok (programnyitányok), amelyekben a nyitány maga már tartalmazza az opera legfontosabb zenei motívumait, karaktereit.

A szimfonikus költemény hátterében egyrészt mindig egy program rejlik, amelyet a szerző adott esetben utólag fogalmaz meg, másrészt felfedezhető benne a romanticizáló eszméket hirdető irodalom hatása, melynek általános érvényű gondolatai (élet-halál, elkárhozás-megdicsőülés) bőséges inspirációt adnak a zenei kifejezésre.

Mai előadásunkon megmutatunk egy jellegzetes programnyitányt, a Tannhäusert, amely magába sűríti az opera legfontosabb motívumait, majd a szimfonikus költemény műfajának egyik alapvetését, a Les Préludes-öt ismertetjük meg kedves közönségünkkel.

Ajánlatunk


„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ajánló


A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar historikus régizenészgeneráció kiemelkedő tehetségű tagja, karmester és a régi billentyűs hangszerek specialistája: orgona-, csembaló-, fortepiano-…

A fiatal amerikai orgonaművész, Bryan Anderson a Pennsylvania Államban megrendezett 2023-as Longwood Gardens Nemzetközi Orgonaverseny nagydíjasa. „Briliáns” és „első osztályú”…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!