Program


Human 3.0 - Készüljünk fel a jövő kihívásaira?

Human 3.0 - Készüljünk fel a jövő kihívásaira?

TEDxBudapestSalon

Human 3.0 - Készüljünk fel a jövő kihívásaira!

 

Hogyan képezzük magunkat és gyermekeinket? Hogyan reagáljunk és hozzunk meg döntéseket egy bizonytalan világban? Mi a közös a gerillahadviselés, a mindennapjaink és az üzleti élet kihívásai között? Milyen munkavállalókra van szüksége a jövő cégvezetőinek és milyen vezetőkre a jövő cégeinek?

 

A technológiai innovációknak, a geopolitikai és a környezeti változásoknak köszönhetően egyre többször kerülünk váratlan helyzetekbe, és folyamatosan egy dinamikusan változó környezetben kell helytállnunk. Sokszor érezzük úgy, hogy különleges képességekre lenne szükségünk a döntéseink meghozásához, a munkánkhoz – és a sikeres túléléshez. Gyermekeink felnőve feltehetőleg olyan munkakörben fognak dolgozni, amely ma még nem létezik, és olyan világban kell majd megállniuk a helyüket, amely gyökeresen átalakul. Minden jel arra mutat, hogy a klímaváltozás sújtotta Földön megváltozott környezetben, megváltozott struktúrájú társadalmakban fognak majd élni és dolgozni.

A TEDxBudapestSalon vendégei arról beszélgetnek, hogy miként tudjuk a bizonytalanságot és kiszámíthatatlanságot az előnyünkre fordítani, és milyen oktatási modellek és emberi tulajdonságok segítségével leszünk képesek arra, hogy rugalmasan, adaptív módon reagáljunk a jövőre.

 

Közreműködik:

Dr. Porkoláb Imre ezredes, a Nemzeti Fegyverzeti Igazgató kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős helyettese, a gerillaharc és a terrorellenes hadviselés szakértője, aki a hagyományostól eltérő vezetést, a VUCA* környezetben sikeres változás menedzsmentet, illetve a szervezeti átalakítás innovatív módszereit kutatja. Új könyve, A stratégia művészete májusban jelenik meg a HVG Könyvek gondozásában.

Nemes Orsolya generációkutató, a Milestone Solutions Lab munkatársa, a HVG Könyvek gondozásában megjelenő Generációs mítoszok című könyv szerzője.

 

2019. május 31., 18:00

BMC - Budapest Music Center, 1093 Mátyás u. 8.

Jegyár: 2500 Ft A jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható. (Könyvenként egy jegy használható fel.)

 

*VUCA (ejtsd: vúka) - katonai terminológia, a volatile (gyorsan változó), uncertain (kiszámíthatatlan), complex (bonyolult) és ambigous (bizonytalan) szavakból.

Ajánló


Traccs! Az országosan teret hódító beszélgető-est sorozat budapesti állomásának vendége, Ördög Nóra &…