Program


FILM/ZENE: Ifjúság (Csortos)

FILM/ZENE: Ifjúság (Csortos)

La giovenezza
olasz-francia-svájci-angol film, 118 perc, 2015
erdeti nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 31. vasárnap, 17:00

Rendező: Paolo Sorrentino
Operatőr: Luca Bigazzi
Zeneszerző: 
David Lang
Szereplők:
 Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda

 

Paolo Sorrentino filmje nemcsak a benne hallható eredeti zene – David Lang lenyűgöző szerzeménye – miatt kívánkozott sorozatunkba, hanem mert témája is filmzenei: egy idős filmrendező és zeneszerzője szemszögén keresztül mesél élet és alkotás nagy kérdéseiről. Az olasz film kortárs mestere – az Oscar-díjas A nagy szépség rendezője– 2015-ben ismét Fellinit idéző, életösszegző filmmel jelentkezett: ezúttal nem Róma, hanem egy Alpok-beli luxusszálloda szolgáltatja a díszletet, itt pihen a már nyugdíjba vonult, világhírű zeneszerző és karmester, Fred (a kétszeres Oscar-díjas Sir Michael Caine) és legjobb barátja, a filmrendező Mick (Harvey Keitel). Fred kíváncsisággal szemléli a hotel többi vendégét, lánya (az Oscar-díjas Rachel Weisz) problémáit, valamint a fiatal és ambiciózus írókat, akikkel Mick együtt dolgozik egy forgatókönyvön. Saját zenei karrierjét lezártnak tekinti, ám a legmagasabb szinten szeretnék, hogy még egyszer vezényeljen: magától II. Erzsébet brit királynőtől kap meghívót, hogy lépjen fel Philip herceg születésnapján. A meghívást rögtön elutasítja, de a királyi család állhatatosnak bizonyul.

David Lang az egyik legtöbbet játszott kortárs amerikai zeneszerző. Szinte nincs olyan nap az évben, amikor virtuozitást igénylő művei – operák, nagy- és kamarazenekari, illetve szóló hangszerre írt művek - fel ne csendülnének a világ valamelyik nagy koncerttermében. Sorrentino már A nagy szépségben is hangsúlyosan épített Lang zenéjére (a nyitójelentet az I lie című kompozíció emeli éteri magasságokba). Az ifjúságban a Michael Caine által megformált zeneszerző életösszegző művét bízta rá, amelyet Sumi Jo (magyar átírásban: Cso Szumi) operaénekes, Viktoria Mullova hegedűművész és a BBC Koncertzenekar, valamint a Berlini Rádió Énekkara szólaltat meg. A filmben elhangzik emellett fontos szerephez jut Lang just (after song of songs) című szerzeménye is.

Díjak: Európai Filmdíj (2015): Legjobb film, Legjobb rendező, Legjobb férfi alakítás (Michael Caine)

Forgalmazó: Mozinet

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa, Philip Catherine, eminens szaxofonosa, Bert Joris és legkarakteresebb énekese, David Linx egyesíti erőit, hogy egy, az Európai Hidak számára összeállított programmal nyűgözze le a közönséget.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

Az erdőben minden a természet rendje és körforgása szerint zajlik. Ez a nap mégis kicsit más, hiszen kis mókusok születnek.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!