Program


Filmvetítés - Világjáró sorozat IV. - Barangolás A Székely Magyarok Földjén

Filmvetítés - Világjáró sorozat IV. - Barangolás A Székely Magyarok Földjén

2019. február 25-én egy új sorozattal bővül az UP Újpesti Rendezvénytér programkínálata. ű
A Világjáró sorozat gazdája Németh György, aki igazi újpesti lokálpatrióta, akinek még a nagypapája is – aki festőművész volt – Újpesten született és élt.
 több

Németh György szenvedélyes utazó. Kalandos utazásai során igyekszik megragadni a különleges élmények pillanatait, amiket aztán sajátos módon a számítástechnika eszközeivel úti filmekké szerkeszt. Már 60 felé közelít az egyórás úti filmjeinek száma, melyekben látleletet kaphatunk az adott ország kulturális, történelmi, földrajzi és etnikai ismereteiről.

Barangolás a székely magyarok földjén
Székelyföld 2-3 magyar megyényi terület Erdély keleti részén, a Kárpátok lábainál, a magyar határtól több száz km-re, ahol a lakosság 90%-a még mindig magyarnak vallja magát. A székely magyarok titokzatos földje hosszú ideig csak az elszármazottak nosztalgiájában, vagy a tankönyv ízű adatok sejtelmes tartalmában létezett. Tartsanak velünk egy csodálatos, felemelő utazásra a székelyek közé, ahol megismerkedünk Székelyföld legszebb városaival, falvaival, természeti csodáival, gyönyörű tájaival és magyar vonatkozású történelmi emlékeivel. A filmet gitárzenével egybekötött rövid bevezető előzi meg.

Mindenkit szeretettel várunk, akit érdekel erdélyiségünk történelme és a már világra tágult határok közt élő honfitársaink helyzete.

Ajánló


Miska, Marcsa, Baracs, Rolla, Pixi, Mixi és a Korláthy família feledhetetlen és szeretett…

PRESSER GÁBOR-SZTEVANOVITY DUSÁN: A PADLÁS Félig mese-félig musical

A világhírű filmből készült musical dalai – Nem szabd félni, Valahol Európában, A…