Program


EXtra-INtra - Álommese

EXtra-INtra - Álommese

A Kolibri Színházból ismert Alexics Rita, Philipp György, karmester-rendező, és Mózes Zoltán, kortárs performer közös előadásában mindannyiunk első hangi és képi emlékei elevenednek meg, amik sok szempontból meghatározóak, még ha nem is emlékszünk rájuk tisztán.

Aktuális előadások

A Kolibri Színházból ismert Alexics Rita, Philipp György, karmester-rendező, és Mózes Zoltán, kortárs performer közös előadásában mindannyiunk első hangi és képi emlékei elevenednek meg, amik sok szempontból meghatározóak, még ha nem is emlékszünk rájuk tisztán. Az anyaméhen belül mindenki boldog, s ezt a boldogságot-teljességet keresi élete során is, ide vágyik vissza,az onnan ismert hangok és képek végigkísérik egész életen át.  Mit hallhat egy csecsemő bent, vagy kint, amikor megszületik? Hogyan szokik hozzá és értelmezi az új közeget, amiben élni fog? Mennyire zenei az a kötelék, ami édesanyánkhoz köt minket? Az EXtra-INtra ezeket kutatja különleges tér és hang installációjával, bensőséges, otthonos miliőjével, amely teret nyújt arra, hogy a picik velük érkező szüleikkel együtt, egy egyedülálló közös élményben vegyenek részt.

A pszichológus ajánlja:
A kisgyerekek első életéveik során új információk tengerével találkoznak: mind a külvilág, mind saját belső világuk szinte ismeretlen számukra. Ebben az időszakban szüleikre figyelve fokozatosan ismerkednek a környezetükkel és rájuk támaszkodva értik meg saját érzelmeiket, tanulják meg megnyugtatni önmagukat. Éppen ezért a babák hangulatát ebben az életkorban szüleik hangulata nagymértékben befolyásolja. Ha a szülő nyugodt, gyermeke is az. Ám gyakran felnőttként is nehéz a hétköznapok forgatagában megpihenni, nyugodtan elidőzni. Ebben segít a Kolibri Színház legújabb Extra INtra (Kívül-belül) című előadása, melynek során nézőinket hangokra, vizualitásra és mesevilágra egyaránt építő, baba-szülő relaxációba vonjuk be. (Andrási Krisztina)

alkotó előadók:
Alexics Rita, Mózes Zoltán, Philipp György

Tér- és látványtervező: Sebestény Ferenc
Konzulens: Andrási Krisztina
Jelmez- és kellék: Reymeyer Dóra
A rendező munkatársa: Vajdai Veronika
Rendező: Philipp György

Az előadásunkat elsősorban 0-2 éves kisgyerekeknek ajánljuk.
Az előadás időtartama kb. 30 perc.
Az előadás a Mapping európai uniós együttműködés keretében jött létre.

Ajánló


Lionel kiváló beszédtanár, nem ismeri a kudarc fogalmát. Bertie szerény, csendes fiatalember és…

Presser Gábor - Sztevanovity Dusán - Horváth Péter: A padlás Félig mese, félig…