Program


Deák László és Kecskés Mónika - Orgonakoncertek

Deák László és Kecskés Mónika - Orgonakoncertek

Deák László és Kecskés Mónika jelenleg a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában, valamint a győri Széchenyi Egyetem Művészeti Karán tanítanak. Pedagógiai munkásságuk mellett a budapesti Belvárosi Ferences Templom orgonistái. Tudásukat Párizsban, Londonban és Bécsben tökéletesítették, számos rangos nemzetközi orgonaversenyen értek el kimagasló eredményeket.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 25. kedd, 19:30

J. S. Bach: 3. (G-dúr) brandenburgi verseny, BWV 1048 (Kecskés Mónika átirata)
Kecskés Mónika, Deák László (orgona)
Peeters: Toccata, fúga és himnusz az Ave maris stella dallamra, op. 28
Kecskés Mónika (orgona)
Dupré: 2. (cisz-moll) szimfónia orgonára, op. 26
Deák László (orgona)

SZÜNET

Naji Hakim: Rhapsody
Kecskés Mónika, Deák László (orgona)
Eben: Vasárnapi zene – 4. Finale
Kecskés Mónika (orgona)
Csajkovszkij: Diótörő-szvit, op. 71a (Alexander Därr átirata)
Kecskés Mónika, Deák László (orgona)
Deák László és Kecskés Mónika jelenleg a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában, valamint a győri Széchenyi Egyetem Művészeti Karán tanítanak. Pedagógiai munkásságuk mellett a budapesti Belvárosi Ferences Templom orgonistái. Tudásukat Párizsban, Londonban és Bécsben tökéletesítették, számos rangos nemzetközi orgonaversenyen értek el kimagasló eredményeket. A házaspár a mai estén zenei különlegességekkel várja a közönséget. Johann Sebastian Bach 3. brandenburgi versenyének négykezes átirata után Flor Peeters 20. századi belga zeneszerző művét hallhatjuk, amelynek három tételét a szerző ismert középkori himnusz dallamára komponált. Marcel Dupré 2. orgonaszimfóniája ritkán hallható a hazai hangversenytermekben, a Nagyterem felújított hangszerén most először szólal meg. Naji Hakim libanoni származású francia szerző rapszódiájában táncos karaktereket idéz, Petr Eben Vasárnapi zene című sorozatának Finale tételében pedig a Salve Regina gregorián antifóna dallamát dolgozta fel. A hangversenyt Pjotr Iljics Csajkovszkij Diótörő-szvitje zárja, amely egyben az átirat hazai bemutatója is.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

 

Ajánlatunk


Fiatal hőseink kóborlásuk során sok ellenséggel, de barátokkal, jóakarókkal is találkoznak – így például egy nemes lelkű művésszel, aki megtanítja őket a zene, az éneklés csodálatos hatalmára. És persze arra, hogy a legnagyobb ínség idején sem szabad elfelejtkezni az olyan örök értékekről, mint a barátság, a hűség és a bátorság. Vajon sok kaland árán sikerül-e a gyerekcsapatnak legyőzni az akadályokat? Sikerül-e embernek maradni az embertelenségben?

Julia Lambert remek humorú, csodálatos színésznő, mindene a színpad, a játék, más nem is létezik számára. Megteheti, hisz ott van mellette a két lábbal a földön járó színházigazgató férje, aki bölcsen veszi tudomásul felesége mulatságos szeszélyeit. Még azt is, amikor Julia beleszeret a jóképű, ám üres fejű könyvelőjükbe.

Ajánló


2023. július 28., 29., 30. 21.00 esőnapok: 2023. július 31., augusztus 01.

Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket - Gyönyörű ének, csodálatos dallamok, látványos táncjelenetek egy eredeti magyar operett-mulatságban. Bemutató: 2020.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!