Program


Choy Ka Fai (SGP/GER): Yishun lángokban
7

Choy Ka Fai (SGP/GER): Yishun lángokban

A Yishun lángokban Choy Ka Fai folyamatos projektjének a CosmicWander sorozatnak a része, amely az ázsiai sámán tánckultúrát vizsgálja. Ez a projekt performanszok, installációk és virtuális portálok sorozata, amelyek a tánc, a transz és a hitrendszerek alternatív és eltűnőben lévő kultúráját igyekeznek újra felszínre hozni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 21. szombat, 20:00

Choy Ka Fai (SGP/GER): Yishun lángokban 16+
tánc, performansz
Az előadás nyelve angol, mandarin és maláj - Angol felirattal

Van itt minden: multikulturális vogue, transzcendencia, queer szóló, technológiai bravúrok. Hol dokumentumfilm, hol élő közvetítés, és közben még egy kis ballroom voguing is.  A cím a queer ball kultuszt bemutató Paris is Burning című dokumentumfilmre utal, de most nem New York -, hanem Yishun lángol, egy szingapúri negyed ahol még mindig helye van a vallási megmozdulásoknak, ünnepségeknek és rituáléknak.

A szingapúri Ka Fai a természetfeletti tánc/testélményt keresve sámáni rituálékat és népi hagyományokat filmezett le, amelyek napjainkban is élnek. 2018-ban elindult 18 hónapos ázsiai útjára, hogy több mint 50 médiummal találkozzon Szibériában, Tajvanon, Vietnamban, Szingapúrban és Indonéziában és ahonnan olyan, az emberi tudat megváltozott állapotait bemutató felvételekkel tért vissza, amelyek a megismerés és az élet alternatív módjairól, a valóságnak a köznapi európaitól eltérő, más birodalmairól vázolják fel.

Az előadásban szerepel a norvég-thai táncos Sun Phitthaya Phaefuang, aka Amazon Sun is, a délkelet-ázsiai voguing szcéna feltörekvő csillaga, akit a szingapúri-malajziai NADA együttes és a kínai dobos Cheryl Ong élőben kísér.

Choy Ka Fai Berlinben élő szingapúri művész. Multidiszciplináris művészeti gyakorlata a tánc, a médiaművészet és a performansz metszéspontján helyezkedik el. Alkotásainak középpontjában az emberi test és elme metafizikája áll. Ka Fai expedíciók, áltudományos kísérletek és dokumentarista performanszok segítségével kutatja a technológiákat és narratívákat, hogy az emberi test és létezés alternatív jövőjét képzelje el.

Ka Fai projektjeit világszerte jelentős intézményekben és fesztiválokon mutatták be, többek között a Sadler's Wells (London, Egyesült Királyság), az ImPulsTanz Fesztivál (Bécs, Ausztria), a Tanzplattform és a Tanz Im August (Berlin, Németország). A düsseldorfi tanzhaus nrw (2017-2019) és a berlini Künstlerhaus Bethanien (2014-15) rezidens művésze volt.

A Yishun lángokban Choy Ka Fai folyamatos projektjének a  CosmicWander sorozatnak a része, amely az ázsiai sámán tánckultúrát vizsgálja. Ez a  projekt performanszok, installációk és virtuális portálok sorozata, amelyek a tánc, a transz és a hitrendszerek alternatív és eltűnőben lévő kultúráját igyekeznek újra felszínre hozni.

Alkotók
Koncepció, dokumentáció és rendezés: Choy Ka Fai
Dramaturg: Tang Fu-Kuen
Spirituális jelenlét: Kali és Kuan Yin
Koreográfia és tánc: Sun Phitthaya Phaefuang
Hangtervezés és zene: NADA (Rizman Putra & Safuan Johari) and Cheryl Ong
3D tervezés és technológia: Brandon Tay
Fényterv, installáció és technikai vezetés: Ray Tseng
Videó/live operátor: Damjan Šporčić
Technikai igazgató a szingapúri stúdióban: ARTFACTORY
Turné menedzser: Tammo Walter
Produkciós menedzser: Mara Nedelcu

Ajánlatunk


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

A 2023-as évad musicalszenzációja még egy nyáron át elkápráztatja a Dóm tér közönségét: visszatér az Ezeregy éjszaka a Kossuth-díjas Juronics…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!