Program


Carmina Burana / Budapesti Nemzetközi Kórusverseny

Carmina Burana / Budapesti Nemzetközi Kórusverseny

A Budapesti Nemzetközi Kórusverseny nagyközönség számára legizgalmasabb eseménye a nagydíjas verseny, melyen a kategóriák legjobb énekkarai mérik össze tudásukat.
A nagydíjas verseny előtt Carl Orff népszerű Carmina Buranája szólal meg a Budapesti Akadémiai Kórustársaság közreműködésével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 5. szerda, 19:00

A Carmina Buranát a kórusirodalom legnépszerűbb alkotásai között tartják számon, nem véletlenül: Dallamai a szívig hatolnak, a múlt álmába repítenek. Időtlen zene, amely megragadja a változó világot. Orff zenéjének legjellemzőbb sajátossága a primitív dallamkészlet, az erőteljes dinamika és a motívumok mágikus ismétlődése – ezek pedig az ősi törzsi énekek dobbal kísért lüktetését, kábító varázsát, ösztönös és erotikus szenvedélyét idézik. A Carmina Buranának nincs története, a világot mozgató erőt, az életörömöt állítja a középpontba. A mű a szerelemről, a kikeletről, az ifjúságról, a természet megújulásának élményéről szól.

Előadók:

 

 Rácz Rita – szoprán

 

Szerekován János – tenor

Haja Zsolt – bariton

 

Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó)

Budafoki Dohnányi Zenekar

 

vezényel: Hollerung Gábor

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!