Program


"Ádámok és Évák Ünnepe"

"Ádámok és Évák Ünnepe"

Balladák

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. január 27. hétfő, 18:00

Az angyalföldi teátrum évek óta kiemelt figyelmet fordít a fiatalok színházi nevelésére. A fővárosi színházak közül elsőként, először 2014/2015-ös évadban hívta életre az Ádámok és Évák Ünnepét. A program célja, hogy az általános és középiskolás korosztályt színházba csábítsák - ezúttal azonban nemcsak nézőként, hanem alkotóként is. A színház szeretete, a közös munka, az együttgondolkodás mind-mind segítik azt a folyamatot, amelynek elsődleges célja, hogy a diákok kipróbálhassák magukat a színpadon.

Az Ádámok és Évák Ünnepére jelentkező iskolák, iskolai csoportok minden évben megtanulnak, bepróbálnak, majd előadnak egy olyan "darabot", amelyet egy nyilvános sorsoláson húznak ki maguknak. A József Attila Színház minden csapat - és annak vezető pedagógusa - mellé biztosít szakmai segítséget, mentort, azaz a színház egy-egy ismert színészét, aki segíti a felkészülést. Minden alkalommal egy megadott témakörben készülnek jelenetekkel, színdarabrészletekkel. Az idén a "balladák" műfajában válogathattak.

A diákok az elkészült műveket 2018. január 22-én 18:00 órától mutatják be Quintus Konrád színművész rendezésében. A produkciókat meghívott zsűri értékeli majd. A közreműködök reményei szerint ez az alkotófolyamat segíti a diákokat az olvasás, a szövegértés, a szövegmondás kompetenciájának fejlesztésében, közelebb kerülnek az adott év tematikájában szereplő történetek világához.

Az idei évben 13 csoport vesz részt összesen 266 fővel.

RENDEZŐ
Quintus Konrád

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

zenés játék két részben

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!