Program


Várdai István és Shai Wosner kamaraestje

Várdai István és Shai Wosner kamaraestje

Az emberi hangot tán legszebben idéző hangszer és az évszázados hangszerfejlesztés mechanikai büszkesége, a kamarazene egyik legnépszerűbb párosítása, a cselló és a zongora összjátéka vonzza majd a közönséget e koncertre.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 29. péntek, 19:30

Valamint természetesen Várdai István és az izraeli Shai Wosner párosa: két fiatal, de a nagy ígéret stációján már réges-rég túlemelkedett hangszeres művész játssza majd együtt az igényesen összeválogatott programot. Beethoven és Brahms idevágó alapművei mellett a koncerten az 1910-20-as évek három, mára klasszikussá vált kamaradarabja hangzik majd fel. Debussy kései, 1915-ös Cselló-zongora szonátája tételeivel a szerző magyarázata szerint a commedia dell’arte jellegzetes figuráit idézi. Janáček három változatban megalkotott (harmadik formáját 1923-ra elnyerő) Tündérmeséje három tételében Berengyej cár hősi tetteit meséli. Kodály Zoltán egytételes Szonatináját 1910-ben komponálta (majd 1922-ben átdolgozta): a magyar népzene és a korabeli modern francia zene, így különösen Debussy hatása egyszerre jellemzi a csellóhoz a legszemélyesebben kötődő szerző művét.

Debussy: Cselló-zongora szonáta
Beethoven: 5. (D-dúr) cselló-zongora szonáta, op. 102/2
szünet
Kodály: Szonatina
Janáček: Pohadka
Brahms: 1. (e-moll) cselló-zongora szonáta, op. 38
Várdai István(cselló); Shai Wosner (zongora)

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!