Program


Radnóti Miklós / Vers-estek a Müpában

Radnóti Miklós / Vers-estek a Müpában

Radnóti Miklós / Vers-estek a Müpában

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 7. csütörtök, 20:00

„Radnóti sorsa nyomasztó árnyként nehezedik az országra, amely nem szabadulhat tőle: tudva vagy nem tudva, önmagát ismeri fel benne. Minden, ami hozzá kapcsolódik, fokozott érdeklődést vált ki. Egyre mélyebbre tartó élete és egyre meredekebben felívelő költői teljesítménye elemien fontos dolgokat közöl az országról. Sorsában Magyarország 1867 óta eltelt másfél százada sűrűsödik össze. A műsorban elhangzó versek azt mutatják meg, Radnóti hogyan hozott létre páratlanul egységes költészetet személyisége és kora egymásnak feszülő ellentéteiből” - írja az est előtt elhangzó bevezetőjében a műsor összeállítója, az életmű és a hagyaték legautentikusabb ismerőjének tekintett kiváló költő, Ferencz Győző. Válogatása úgy enged bepillantást a sors és az életmű mélyrétegeibe, hogy egyszersmind Radnóti lírájának nem múló aktualitására, mai érvényességére is rámutat. A műsorban a Radnóti-költészet leghitelesebb tolmácsolójaként is ismert Mácsai Pál és az Örkény Színház fiatal művészeinek tolmácsolásában az életmű klasszikus, széles körben ismert darabjai mellett elhangzanak majd a költői alkatot, személyiséget árnyaló prózarészletek is - minden bizonnyal a Ferencz Győző által gondozott és sajtó alá rendezett, 2014 kivételes könyvsikerének számító Gyarmati Fanni-naplókból is.

Az előadás együttműködő partnere az Örkény Színház.


Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

Ajánló


Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família…

A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!