Program


Zugligeti piknik

Zugligeti piknik

Barangolj velem és tudj meg többet a közelmúltunkról és ismerd meg Zugliget rejtett világát!
A sétán megtudjuk, hogy mi is az a kocsiszín és hogy ki az a leány, akinek a története szorosan fűződik Zugligethez.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 17. vasárnap, 10:15

Bebarangoljuk a felújított Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) kertjét, felfedezünk régi villaépületeket, és megnézzük a csodálatosan felújított Lóvasút épületét, mely nemrég Építőipari Nívódíjat kapott műemlék-helyreállítás kategóriában.
Bemegyünk a zugligeti neoromán Szentcsalád plébániatemplomba, amely főszerepet játszott a budapesti 1989-es eseményekben a Máltai Szeretetszolgálattal együtt. Idén augusztus 14-én lesz ennek 33. évfordulója. De nem csak erről ismert a templom! Megcsodáljuk a Szent Családot ábrázoló oltárképet, amely Közép-Kelet-Európa legnagyobb mozaikalkotása.
Tudtad? Az 1989-ben leomlott berlini fal egyik előzménye pont itt Zugligetben történt. De mi történt pontosan ’89 nyarán? A sétán nem csak ezekről az izgalmas és megható eseményekről lesz szó, hanem megismerjük Zugliget történetét. A környéknek köze van sok budai városrész elnevezéséhez, vajon hogyan?
Nem maradhat ki a helytörténeti gyűjtemény új kiállítása a Lóvasútnál, amely „Hegyvidék 2 O – Egy csepp történelem” címmel a Hegyvidék és a víz kapcsolatát mutatja be számos különböző aspektusból.
A kellemes séta végén, a séta befejezése után, lehetőség lesz piknikezni, libegőzni vagy beülni a kávézóba, amelyiket szeretnéd!
A Zugligeti Libegő júliusban már jár! (Viteldíjak itt: https://bkk.hu/.../menetre.../storage/uploads/1654245487.pdf

A séta vége a Zugligeti Libegő alsó állomásánál lesz.
A plébániatemplom és a helytörténeti gyűjtemény nyitvatartási idejében sétálunk, azonban mind a két intézmény fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejük megváltoztatására.

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a jegyen felül): tourguide készülék díja: 400 Ft/fő
Találkozó Budapest II. kerület, Szépilona buszmegállóban a Szépilona Bisztro előtt a Budakeszi úton (itt áll meg a 22-es buszcsalád és a 291-es busz) 5-10 perccel kezdés előtt.
Térkép: https://g.page/szepilona_bisztro?share

Időtartam: kb. 2-2,5 óra
Barangolós ügyeleti telefonszám egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445
Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem: https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?fbclid=IwAR0Dl49qlR-riA_iFl-yzkkHyvKGHgCH6gN8orVmes_xBjfz52XLtsx2xDQ

ÁSZF: https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?fbclid=IwAR16K2DUsCfnR5yY6Js3-mBX6TIZPYWnmoir49-9Gc_M1nQ8CdTlLl_7vkU

Légy szíves olvasd el!

Egyéb tudnivalók:
A programok füstmentesek, kérlek, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönöm szépen! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartom!
A barangolást rossz idő esetén is megtartom.
Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudok neked biztosítani a készülékhez.
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérem minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.

Legyél Te is Barangoló!

 

 

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!