Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2019: "Metamorphosis" - Bauer Andrea és barátai

Zsidó Kulturális Fesztivál 2019: "Metamorphosis" - Bauer Andrea és barátai

Bauer Andrea és barátai különleges zenei élményt nyújtanak egyetlen este alatt. A „Metamorphosis” című esten az énekesnőt Kéménczy Antal zongorán, Pusztai Csaba ütős hangszereken kíséri.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 2. hétfő, 19:00

Bauer Andrea és barátai különleges zenei élményt nyújtanak egyetlen este alatt. A „Metamorphosis” című esten az énekesnőt Kéménczy Antal zongorán, Pusztai Csaba ütős hangszereken kíséri.

 

„Feladatunk az a jóval megszokottabb teendő marad, hogy leírjuk folyamatos fejlődését és változásait valaminek, ami bizonyos formában a születéstől a halálig létezik.” (Stern) Az életnek és a békének szentelt óda „anno és ma”. Az opera éteri tisztaságú, megható, olykor romantikus mondanivalójának ötvözése a természeti képek, és a modern kor mai, olykor fantasztikus és tudományos világával. A természeti képek között megjelenik a lélek fája, amelynek lombjai folyamatosan világítanak. A magjaiból kikelő fák neve a hangok fája. Éneke a szoros érzelmi kötődést, a szabadság érzetét az istentől eredő ajándékot adja. Olykor csak egyetlen hang, amely kifejezi a művészet szemszögéből a létezést. A létezést, amelyben az alkotás szabadságát hívjuk segítségül, amely képes az élet áldását elbeszélni. Az élethez való jogunkat és reményünket kifejezni a bennünk lévő változásokon keresztül, amelyben az ember tiszta és bűntelen. Ahol megjelennek a virágok a földön, itt az éneklés ideje, gerlebúgás hangzik földünkön. Érleli az első gyümölcsét a fügefa, és a virágzó szőlők illatoznak. (Énekek Éneke 2/12.13.)

 

Alkotók:

Bauer Andrea– ének, a műsor művészi koncepciójának alkotója

Kéménczy Antal– zongora, a zenei átiratok alkotója

Pusztai Csaba– ütős hangszerek, az ütős hangszerekre íródott átiratok alkotója

Zennaphotography – látvány

 

Műsor:

Verdi: Végzet hatalma (Pace, oh mio Dío)

Kéménczy: Sefárd song

Rimszkij Korszakov: The Rose and the Nightingale

Rachmanyinov: Vocalise; Bellini: Norma (Casta Diva)

Jenkins: Adiemus (Song) átirat

Donizetti, Serra: The Fifht Element (Diva Song)

Golijov: Levante; Golijov: Ainadamar (Ballade Margherite) átirat

Golijov: Ainadamar (Doy Mi Sangre) átirat

 

Jegyár: 3000 Ft

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!