Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2018: Felolvasószínház Rubin Eszter  Bagel című regényéből

Zsidó Kulturális Fesztivál 2018: Felolvasószínház Rubin Eszter Bagel című regényéből

Felolvasószínház Rubin Eszter Bagel című regényéből
Miért nem hívják a zsidókat esthajnalcsillagnak?

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 27. hétfő, 18:00

Rubin Eszter nevét a Barhesz, majd a Bagel című regénye tette ismertté, amelyeknek az volt a különlegességük, hogy nem csak a hagyományos zsidó ételek elkészítésének rejtelmeibe vezették be az olvasót, hanem egy igazi jiddis mame életébe is.

Rubin Eszter ugyanis nem csak kiválóan ír, hanem remekül főz, és imádja, ha a főztjéből esznek. Ő mindenkit szívből etet, s nem csak hagyományos zsidó ételekkel, hanem saját, egyedi kreálmányokkal, amelyekbe belefőzi szívét-lelkét. Így nem csoda, hogy írásai színpadra kívánkoznak.

A fesztivál keretében Bagel című regénye alapján a Terminal Workhouse Társulat tart felolvasószínházi előadást, amelyben közreműködik Gerlits Réka, Kálóczi Orsolya, Géczi Zoltán és Nagy Judit fuvolista, a dramaturg: Tóth Réka Ágnes.

Részlet a műből: „Eszedbe jutott már, miért hívják a zsidókat zsidónak? Elgondolkodtál már ezen a szón? Hogy miért hangzik minden nyelven ilyen rosszul? Jude, jew, észrevetted már, milyen rémes? A legtöbb nyelven milyen durva? (...) Nem lehet véletlen, hogy nem esthajnalcsillagnak hívnak minket. Vagy pillangónak, mézillatnak, hópehelynek. Szándékosan úgy van kitalálva, hogy félelmet keltsen bennünk. Színtiszta név-abúzus! Emiatt egy csomó zsidó imád félni. Meg naponta felháborodni. Életvitelszerűen. Én nem akarok."

Ajánlatunk


Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!