Program


Zöld stand-up - Est a fenntarthatóságról: Litkai, Janklovics, Szabó Balázs (TV-felvétel)

Zöld stand-up - Est a fenntarthatóságról: Litkai, Janklovics, Szabó Balázs (TV-felvétel)

Dumaszínház

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 4. szombat, 12:30

Comedy Central TV felvétel.
A helyszínen italokat és nachost tudnak fogyasztani.
Az ültetést a helyszínen koordinálják az ültető kollégák érkezési sorrendben.


A Dumaszínház és a Game On projekt bemutatja:

Zöld stand-up – Est a fenntarthatóságról

A bolygót unokáinktól kaptuk kölcsön, ám jelenleg törlesztési moratórium van, sőt nemsokára még az is lehet, hogy elárverezik az egészet. Az est fontos kérdésekre keres választ, az elméletet az egyén próbakövével szembesítve. Lehet-e fenntarthatóan élni? Lehet-e zölden enni, közlekedni, szemetelni? Van-e jövőnk, és mennyiben tesszük tönkre módszeresen? Jó válasz-e a Föld pusztítására saját magunk pusztítása?  Mit gondol Björn Thunberg a húgáról? Miért repülünk olyan helyekre, amik többek között ennek hatására tűnnek el? Hogyan beszéljünk a klímaváltozásról és hogyan hozzuk szóba a biodiverzitást egy családi ebéden? Miért fogyasztanak annyi energiát a pornó site-ok, mint egész Belgium? Égető kérdések, őszinte válaszok Janklovics Péter, Litkai Gergely és Szabó Balázs Máté tolmácsolásában.

Az est a Game On projekt keretében a DEAR (Development Education and Awareness Raising programme) támogatásával és a CEEweb for Biodiversity együttműködésével jött létre.
Bővebben a projektről: https://climategame.eu/
Bővebben a CEEwebről: http://www.ceeweb.org/

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

Ajánló


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!