Program


Zenélő halak

Zenélő halak

Liszt-kukacok Akadémiája
Zenélő halak

10-15 éveseknek

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 8. vasárnap, 15:00

Liszt: A forrás partján
Debussy: Aranyhalak
Britten: Hal a csendes tavakban
Schubert: A pisztráng, D. 550
Schubert: A-dúr („A pisztráng”) zongoraötös, D. 667 – részlet

Megyesi Zoltán (tenor); Papp Dániel (hegedű); Balogh Enikő (brácsa); Deák György (cselló); Sztankov Iván (nagybőgő) Zongorán közreműködik és mesél Fülei Balázs

Hogy miként keletkezett a zene, azt nem tudjuk, de sokan gondolják úgy, hogy valamikor az ősi időkben az ember felfedezte a természet hangjainak szépségét, s megpróbálta a maga eszközeivel utánozni azt. Akárhogy történt is, a „klasszikusnak” is nevezett művészi zenében mindig fontos szerepet játszott a természet, illetve az a kérdés, hogy miként idézhető meg a körülöttünk lévő világ a zene segítségével. A Zeneakadémia ifjúsági programsorozata, a Liszt-kukacok Akadémiája az őszi félévben zene és természet viszonyát vizsgálja. Elsőként mindjárt egy különös területre merészkedünk, le a víz alá, a halak közé. Mert bár a halak éneke aligha inspirált bárkit is zenélésre, rengeteg zeneszerző írt „vizes” vagy éppen „halas” zenéket. Hogy ezek milyenek és miért éppen olyanok, amilyenek, azt Fülei Balázs zongoraművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetője fogja elmesélni, s ebben nemcsak kitűnő muzsikus kollégák lesznek a segítségére, hanem Liszt, Debussy és Schubert is.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!