Program


XX. Századi keresztény zenekari hangverseny

XX. Századi keresztény zenekari hangverseny

A Magyar Állami Operaház Zenekara 2019 és 2020 nyara között több mint 70 alkalommal ül pódiumon, szólaltat meg önálló, szimfonikus anyagot vagy operát, és emellett mintegy 300 opera- és balettelőadást játszik árokban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 15. péntek, 19:30

A tékozló fiú ismert bibliai példabeszéde megihlette a zenei lázadóit: Claude Debussyt és Benjamin Brittent. Életük kulcskérdéseit megjelenítő darabjaikat mindketten finom, lírai hangzású énekszólamokra és hangszeres kamaraegyüttesre bízták. Debussy fiatalkori Tékozló fiú című kantátájában a szerző – a főszereplőhöz hasonlóan – saját útját keresi, miközben eltékozolja (zenei) örökségét. A Szent és profán táncok Dávid király táncát idézi, noha a mű címe elleplezi, hogy az Debussy hárfaversenye. Britten idősen fordult bibliai témákhoz, amelyekkel élete fájdalmas kérdéseiről vallott jelképesen. Így érthető a Jó szamaritánus példabeszédét megéneklő Misericordium kantáta és A tékozló fiú elégiája.

MŰSOR
Prokofjev: The Prodigal Son (A tékozló fiú) – részletek
-szünet-
Britten: Cantata Misericordium
Debussy: L’enfant prodigue (A tékozló fiú)

Közreműködik: Kolonits Klára, Horváth István, Haja Zsolt

Karmester: Michel Tabachnik

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!