Program


XVII. Ifjú Koreográfusok Fóruma - Közép-Európa Táncszínház

XVII. Ifjú Koreográfusok Fóruma - Közép-Európa Táncszínház

Magdalena Skowron (PL), illetve Anna Mikuła és Paweł Urbanowicz (PL) demonstrációi

 több

Az Ifjú Koreográfusok Fóruma (IKF) a Közép-Európa Táncszínház (KET) kivételes tehetséggondozó- és –kutató programja, melynek elsődleges célja a koreográfusi utánpótlás lehetőségeinek javítása, a fiatal koreográfusok helyzetbe hozása. Az IKF nyílt pályázatán idén ismét két nyertest hirdetett a KET, ezzel három lengyel vendégkoreográfusnak adva lehetőséget az alkotásra. Jelentkezésük bizonyítja, hogy az újító elképzelés határokon átívelő, szükséges kezdeményezés.  

Magda Skowron (Fryderyk Chopin University of Music in Warsaw), illetve Anna Mikuła és Paweł Urbanowicz kettőse (The Ludwik Solski Academy of Theatre Arts in Cracow) egy hétig dolgozhat együtt a KET Magyar Táncművészeti Egyetem modern tánc szakos diákjaival kibővült társulatával.  

A helyzet „különlegessége” ez alkalommal, hogy a járványhelyzet miatt a virtuális térben készül el a két munka. A nyilvános demonstrációk viszont november 14-én, a megszokott keretek és színházi körülmények között kerülnek bemutatásra, online közvetítés mellett. A következő évben pedig személyesen is színpadra állítják koreográfiáikat a lengyel művészek. 

Ajánló


Az illúzió mesterei - 2021 New York, Peking, Dubai, Las Vegas, Monte Carlo…

A TBG Production előadása elsősorban a zseni mögött rejlő embert kívánja bemutatni a…