Program


X-Ray Audio: The Strange Story of Soviet Music on the Bone

X-Ray Audio: The Strange Story of Soviet Music on the Bone

Stephen Coates izgalmas előadása bemutatja Makay találmányának kalandos útját, majd az X-Ray Audio stábja Harcsa Veronika különleges, improvizált koncertjét egy eredeti röntgenhangfelvevővel rögzíti, így a közönség élőben is láthatja ennek a különleges találmánynak a működését, bepillantást nyerve ezzel az 50-es évek szamizdat zenei világába.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 16. szerda, 20:00

A második világháború utáni szűkös időkben a Magyar Rádiónál dolgozó budapesti hangtechnikus, Makay István kifogyott az üres bakelitlemezekből, amelyekre a rádió adásait kellett volna rögzítenie, ezért más megoldást keresett: kifejlesztett egy berendezést, amelynek segítségével leselejtezett kórházi röntgenlemezekre tudott hangzó anyagot rögzíteni.
Felfedezése eljutott Leningrádba is, ahol a zenegyűjtők a betiltott nyugati zenék másolására, terjesztésére használták, így virágoztatva fel a szovjet szamizdat zenei életet.

Előadás angol nyelven, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A Győri Filharmonikus Zenekar sikertörténetébe biztos beleégett egy dátum: 2009, amikor a legendás olasz filmzeneszerző-karmesterrel, az Oscar-díjas Ennio Morricone-val nagysikerű távol-keleti és európai turnén vett részt.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!