Program


X-Ray Audio: The Strange Story of Soviet Music on the Bone

X-Ray Audio: The Strange Story of Soviet Music on the Bone

Stephen Coates izgalmas előadása bemutatja Makay találmányának kalandos útját, majd az X-Ray Audio stábja Harcsa Veronika különleges, improvizált koncertjét egy eredeti röntgenhangfelvevővel rögzíti, így a közönség élőben is láthatja ennek a különleges találmánynak a működését, bepillantást nyerve ezzel az 50-es évek szamizdat zenei világába.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 16. szerda, 20:00

A második világháború utáni szűkös időkben a Magyar Rádiónál dolgozó budapesti hangtechnikus, Makay István kifogyott az üres bakelitlemezekből, amelyekre a rádió adásait kellett volna rögzítenie, ezért más megoldást keresett: kifejlesztett egy berendezést, amelynek segítségével leselejtezett kórházi röntgenlemezekre tudott hangzó anyagot rögzíteni.
Felfedezése eljutott Leningrádba is, ahol a zenegyűjtők a betiltott nyugati zenék másolására, terjesztésére használták, így virágoztatva fel a szovjet szamizdat zenei életet.

Előadás angol nyelven, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással.

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!