Program


World Youth Choir - Vokális zene -

World Youth Choir - Vokális zene -

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 10. szombat, 19:30

Giovanni Bonato: WiSh
Monteverdi: Domine ne in furore tuo
Matej Kastelic: Otche nash
Tadeja Vulc: Sine sole nihil sum
Galina Grigorjeva: Svjatki – 1. Glory!
Kodály: Miserere
Arvo Pärt: Bogoróditse Djévo
Liszt: Pater noster II
Nana Forte: The Bells
Kodály: Norvég leányok
Brahms: Hét dal, op. 62 – 4. Dein Herzlein mild, 5. All meine Herzgedanken, 6. Es geht ein Wehen durch den Wald
Ligeti: Éjszaka, Reggel
Rheinberger: Három egyházi ének, op. 69 – 3. Abendlied
Samo Vovk: Ta na Solbici
Kodály: Esti dal

World Youth Choir
Vezényel: Petra Grassi és Pad Zoltán

Az Ifjúsági Világkórus (World Youth Choir) a világ legtehetségesebb fiatal kórusénekeseit összefogó nemzetközi együttes, mely 1989-es megalakulása óta figyelemre méltó ifjú tehetségeket szervez kórusba egy adott próbaidőszakra és különböző országokban megvalósuló koncertturnéra. 30 éves története során 75 országból már mintegy 1000 énekes kapott lehetőséget az együttesben, közülük sokan rendkívüli zenei karriert futottak be. A kórus több mint 300 koncerten, 37 különböző országban lépett fel, nevük a béke, egység és harmónia globális szimbólumává vált. Az UNESCO az „Artist for Peace” címet adományozta nekik (1996–1998). Felléptek az 1992-es és a 2008-as Olimpiai Játékokon, valamint a 2011-es Nobel-díj-átadón is. 2023 júniusában 40 korábbi Ifjúsági Világkórus-tag vesz részt egy próbasorozaton a horvátországi Grožnjanban, itt adják első koncertjüket is, majd a turné során Ljubljanában, Veszprémben és Budapesten lépnek fel. Művészeti vezetőjük Pad Zoltán és Petra Grassi (Olaszország/Szlovénia) lesznek. Az egyedülálló együttes alapítói és támogatói a European Choral Association (Európai Kórusszövetség), az International Federation for Choral Music (Kóruszenei Világszövetség) és a Jeunesses Musicales International (Nemzetközi Ifjúsági Zenei Szövetség). A 2023-as program szervezői a Jeunesses Musicales Croatia, a Szlovén Köztársaság Kulturális Közalapítványa (Republic of Slovenia Public Fund for Cultural Activities – JSKD) és a Jeunesses Musicales Hungary.

 

RENDEZŐ: JM Hungary, Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!