Program


Winterreise / 2

Winterreise / 2

Schubert: Téli utazás, D. 911

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 10. hétfő, 19:00

Baráth Emőke (szoprán), Razvaljajeva Anasztázia (hárfa)
Rendező: Novák Eszter
Látvány: Balogh Balázs, Czakó Zsolt, Zeke Edit

Schubert egy évvel halála előtt, 1827-ben komponálta Téli utazás című dalciklusát. A mindvégig tragikus alaphangulatú mű eredeti előadó-apparátusa a tenor hang zongorakísérettel, ám gyakran megszólal baritonok és basszusok előadásában is. A melankolikussága ellenére is népszerű darab sokféle feldolgozását hallhattuk az utóbbi években Budapesten: szimfonikus zenekarra hangszerelve csakúgy megszólalt, mint az eredeti tenorváltozatban. Másfél évvel ezelőtt napjaink egyik legelismertebb magyar énekese, a külföldön is páratlan sikereket arató Baráth Emőke vállalkozott rá, hogy megszólaltassa Schubert kései remekét Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész kíséretével. Novák Eszter rendezése gondoskodott róla, hogy az esetek túlnyomó többségében férfidrámaként megismert dalciklus hamisítatlan női szemszögből kerüljön a nézők és hallgatók elé. A 2018-ban nagy sikerrel bemutatott produkció most két alkalommal tér vissza a Solti terem színpadára.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Ajánló


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!