Program


WERTHER Kocsis bérlet 2.

WERTHER Kocsis bérlet 2.

Érdekes ellentmondás: a német költőfejedelem, Johann Wolfgang Goethe két alapműve, a lét megkerülhetetlen kérdéseire filozófiai síkon választ kereső Faust és a Sturm und Drang mozgalom reprezentatív képviselőjeként számon tartott (önéletrajzi hátterű) Werther francia komponisták jóvoltából vonult be a zenetörténetbe: az előbbiből Gounod, az utóbbiból Massenet írt operát.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 22. szerda, 19:30

A francia zenés színpadi repertoárral sok éve behatóan foglalkozó Vashegyi György világsztár szólisták élén vezényli a Werther koncertelőadását a Nemzeti Filharmonikus Zenekar estjén.

Ki hinné, hogy már 1774-ben is megrendezték a Lipcsei Könyvvásárt? Erre időzítve jelent meg Goethe levélregénye, Az ifjú Werther szenvedései, amely – mai szóhasználattal – azonnal bestsellerré vált (magyarra elsőként Kazinczy Ferenc fordította), nyomában pedig pusztító Werther-láz tört ki Európa-szerte, öngyilkossági hullámot indítva el a világfájdalmas, csalódott szerelmesek körében.

Francia megzenésítője, Jules Massenet már egy későbbi kor gyermeke: Goethe halála után tíz évvel született, 1842-ben. Termékeny operaszerző volt: e műfajban több mint harminc művet alkotott, melyek közül azonban csupán kettő aratott valóban nagy sikert, a Manon (1884) és a Werther (1892). Utóbbi ősbemutatója nem Párizsban volt, hanem Bécsben, az Opéra Comique ugyanis a „túl komoly” cselekmény miatt nem vállalta a négyfelvonásos drame lyrique színrevitelét. Így elsőként a Hofoper közönsége tapsolhatott a máig népszerű műnek, 1892. február 16-án.

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Vashegyi György vezényelte előadásának nemzetközi szólistagárdája olyan élvonalbeli énekesekből áll, akiknek többségét a magyar közönség a karmester korábbi produkcióiból ismeri.

Koncert a Palazzetto Bru Zane és a Nemzeti Filharmonikusok koprodukciójában.

Jules Massenet: Werther

Charlotte Véronique Gens
Werther Tassis Christoyannis
Sophie Hélène Carpentier
Albert Thomas Dolié
A tiszttartó Matthieu Lécroart

Schmidt Artavazd Sargsyan
Johann/Brühlmann Laurent Deleuil

Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola növendékei
(karigazgatók: Sapszon Borbála és Tóth Márton)
Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Vashegyi György

 

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!