Program


Virtuózok Jubileumi Ünnepi Hangverseny

Virtuózok Jubileumi Ünnepi Hangverseny

A Virtuózok a világ első klasszikus zenei tehetségkutató műsora, fennállásának öt éve alatt Magyarországon mozgalommá nőtt. A Virtuózok ünnepi, évfordulós koncertje a brand felfedezettjeit, művészi eredményeit kívánja bemutatni. A klasszikus zene folyamatos emlékezés és folyamatos újjászületés: ezt a csodát közvetíti az ünnepi hangverseny.  több

Aktuális előadások
2019. december 30-ai jubileumi programban az elmúlt 5 év régi kedvencei és újonnan felfedezett tehetségei eddig sehol nem látható, különleges ünnepi koncerten idézik fel a műsor sikertörténetét. Az est sztárvendége, a tehetségkutató megszületésétől kezdve a Virtuózokkal tartó népszerű zsűritag, Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas gyönyörű operaénekesnő, Miklósa Erika és az olasz származású, a világ valamennyi jelentős színpadán megfordult Grammy- és Prix de Paris díjas fuvolaművész, Andrea Griminelli.

Miklósa Erika koloratúrszoprán, meghódította a világ összes jelentősebb színpadát, a New York-i Metropolitantól kezdve a milánói La Scalán át a Magyar Állami Operaházig. Saját sikerei mellett mindig is szívén viselte a tehetséggondozást. A Virtuózokkal töltött öt év is bebizonyította számára, hogy az embereknek milyen fontos a valódi teljesítmény, amely a tehetségből fakad, és amely mögött idő, akarat és rengeteg munka van.

Andrea Griminelli 34 éves karrierje során fellépett európai, ázsiai és amerikai közönség előtt is, többek között a Carnegie Hallban, a La Scalában és a Suntory Hallban is játszott. A legendás fuvolista könnyed játékával mindenkit lenyűgöz, számos alkalommal együtt lépett színpadra Luciano Pavarottival és Andrea Bocellivel. Jótékonysági ügyekért való elkötelezettsége gyakori közös együttműködést eredményezett a könnyedebbek műfajok
világsztárjaival, többek között Siir Elton Johnnal, James Taylorral, Stinggel, Branford Marszalisszal, Ian Andersonnal és Jethro Trull-lal.

A Szüts Apor művészeti vezetésével 2019 februárjában megalakult Virtuózok Kamaraegyüttes a műsor lelkét képezi. Az együttes saját produkcióival és a művészeket kísérve mutatja be tehetségét a közönségnek, egyedi játékával a klasszikus zene megújulását hirdeti.

A régi kedvencek közül az estén színpadra lép többek között a zongorajátékával mindenkit lenyűgöző Boros Misi, a csodagyerekként ismert Gertler Teo, a Benko-díjas virtuóz klarinétművész Lugosi Dániel Ali és a vietnámi származású fiatal operaénekes Ninh Đức Hoàng Long.

A közönség ezen az ünnepi alkalmon hallhatja először az ötödik évad, a Kamara Virtuózok nyertes együttesét.
A jubileumi hangverseny meglepetésekben bővelkedik, a nagy szeretettnek örvendő virtuózitást az együtt zenélés öröme hatja át. A Zene Mindenkié!

Ajánló


Igazán különleges élményben lehet része annak, aki az Apacuka fellépésére ellátogat!

SZERELMEK, TÖRTÉNETEK, SLÁGEREK ELRAGADÓ KAVALKÁDJA. 1961 és 1984 között 23 évig a Várkert…