Program


Verdi: Aida / MET - FSZ / 2018

Verdi: Aida / MET - FSZ / 2018

Verdi: Aida


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 6. szombat, 18:55

A Metropolitan élő közvetítések tizenharmadik évadja méltó nyitányaként Verdi egyik remekművét láthatjuk napjaink talán legnagyobb szopránja címszereplésével. Az előadást az is különlegessé teszi, hogy Anna Nyetrebko most először lép fel a Metben az ellenséges hadvezérbe szerelmesedett, gyönyörű etióp hercegnőként. Riválisa, Amneris szerepét a Daniel Barenboim által felfedezett, lenyűgöző színpadi jelenléttel megáldott grúz mezzoszoprán, Anita Rachvelishvili énekli. Radames egyiptomi fővezérként az a nagyszerű Alekszandrsz Antonenko lép színpadra, aki az utóbbi öt-hat évben meghódította a világ legnagyobb operaházait, többek közt a milánói Scalát, ahol a Met nagyszabású és látványos Aida-előadásának karmesterével, Nicola Luisottival is együtt dolgozhatott. Az olasz dirigens a San Franciscó-i Opera zeneigazgatója, illetve már-már az itáliai bel canto-repertoár „felelőse” a New York-i dalszínházban.
Aida apját, Amonasrót a basszus Verdi-szerepek egyik vezető amerikai énekese, Quinn Kelsey alakítja, az egyiptomi királyt pedig az a Ryan Speedo Green, aki lakókocsiban töltött gyerekkor és javítóintézeti fiatal évek után találta meg helyét az opera világában - annyira, hogy a 2012/13-as évad óta szinte minden évben fellép a Metropolitanben, de a bécsi Staatsoper tagjaként is számos felkérésnek tesz eleget.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Rendező: Sonja Frisell

 

Vezényel: Nicola Luisotti
Díszlet: Gianni Quaranta
Jelmez: Dada Saligeri
Fény: Gil Wechsler
Szereposztás: Aida (Anna Netrebko), Amneris (Anita Rachvelishvili), Radamès (Aleksandrs Antonenko), Amonasro (Quinn Kelsey), The King (Ryan Speedo Green)

szereposztás: Aida (Anna Nyetrebko), Amneris (Anita Rachvelishvili), Radames (Aleksandrs Antonenko), Amonasro (Quinn Kelsey), Egyiptom királya (Ryan Speedo Green)

Közreműködik: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!