Program


Váróterem Projekt - ZÉRÓ

Váróterem Projekt - ZÉRÓ

A Maladype Színház CROSSROADS / KERESZTUTAK programsorozatának keretén belül bemutatja a kolozsvári Váróterem Projekt ZÉRÓ c. előadását, amely a TRIP Hajón (I. kerület Budapest, Szilágyi Dezső tér 2-es móló) látható június 9-én 19.00 órakor.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 9. vasárnap, 19:00

„Botos Bálint rendezésének egyik erőssége: a körülöttünk lévő problémákat – a halálhoz és függőségekhez való viszonyunkat, emberi kapcsolataink megoldatlanságát, vagy alkotói válságaink és önkifejezési lehetőségeink szüntelen keresését – olykor humoros szituációkba cso­magolja, ezáltal elidegeníti nézőitől, és ekképp reflektál a sokszor nem is olyan humoros valóságra. A Zéró tükröt tart, mint minden jó színházi produkció, és a Váróterem Projekt előadása ez utóbbi kategóriába tartozik.” (Lovassy Cseh Tamás: Nulladik kilométer, Játéktér 2015/Tavasz)

A Váróterem Projekt, Imecs-Magdó Levente vezetésével, 2010-ben alakult a kolozsvári egyetem végzős színművészetis hallgatóiból és azóta az erdélyi független színház egyik legjelentősebb társulata. A nyitottság nem pusztán esztétikai értelemben igaz a társulatra, de függetlenek­ként a rugalmas működési formát illetően is, amit részint a lehetőségekhez kényszerűen is igazodva alakítottak ki az alkotók. A gyerekcipőben járó erdélyi magyar független társulati lét szinte minden élethelyzetét megtapasztalta a Váróterem Projekt: játszóhelyről játszóhelyre vándorolva mutatták be előadásai­kat, a bizonytalan finanszírozási háttér miatt folyamatosan küszködve a fennmaradásért, miközben előadásokat hoztak létre, és megpróbáltak minél többet játszani. A várótermeseknek 2014-ben sikerült Kolozsváron kialakítaniuk egy állandó bázist, mely befogadó helyként más független társulatok és kísérletező művészek számára is helyet ad, az a ZUG. Első előadásuk a Zéró volt.

A szövegkönyvet írta: Botos Bálint - David Foster Wallace, Allen Ginsberg és William S. Burroughs szövegei alapján

Színészek: Csepei Zsolt, Imecs-Magdó Levente, Pál Emőke, Rácz Endre, Sebők Maya
Szövegkönyv: Botos Bálint
Díszlet/jelmez: Kupás Anna
Produkciós asszisztens: Sipos Krisztina
Videó: Gaál Csaba
Lugosi Béla Emlékzenekar: Sipos Krisztina, Imecs Tamás
Fény és hang: Lugosi Béla Emlékzenekar
Felirat: Csoma Nóra, Bertóti Johanna
Rendező: Botos Bálint

A bemutató időpontja, helyszíne: 2014. december 17., ZUG (Traian u. 40-42. szám, Kolozsvár)
Időtartama: 1 óra 40 perc

“Beállhatnék nyolc órás rabszolgának, de nem. Egy nagy lószart. Én szabad vagyok. Leblokkoltam mint a szar, ez tény mondjuk. Tulajdonképpen le vagyok bénulva a rettegéstől, de hát ki mondta, hogy a szabadság könnyű dolog, mi?”

“Nem a cuccot adod el a kuncsaftnak, hanem a kuncsaftot a cuccnak.”

Amikor a mindennapos feladat, hogy nekifeszüljünk az üvegfalnak már nem teljesíthető, amikor minden elviselhetetlenül rendben van, amikor nem tudjuk abbahagyni a rémálmodozást, akkor beállunk mint a klinikai halál.

Zéró egy névtelen művész festékszóróval fújt sírfelirata, egy akárkié.

Ajánlatunk


Az egyik legismertebb magyar gyerekszerző, Berg Judit gondozásában és Agócs Írisz rajzaival megjelent Maszat mesesorozat színházi adaptációja, amely 2009 óta az egyik legkedveltebb mese a kisgyermekek körében.

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!