Program


Váróterem Projekt - ZÉRÓ

Váróterem Projekt - ZÉRÓ

A Maladype Színház CROSSROADS / KERESZTUTAK programsorozatának keretén belül bemutatja a kolozsvári Váróterem Projekt ZÉRÓ c. előadását, amely a TRIP Hajón (I. kerület Budapest, Szilágyi Dezső tér 2-es móló) látható június 9-én 19.00 órakor.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 9. vasárnap, 19:00

„Botos Bálint rendezésének egyik erőssége: a körülöttünk lévő problémákat – a halálhoz és függőségekhez való viszonyunkat, emberi kapcsolataink megoldatlanságát, vagy alkotói válságaink és önkifejezési lehetőségeink szüntelen keresését – olykor humoros szituációkba cso­magolja, ezáltal elidegeníti nézőitől, és ekképp reflektál a sokszor nem is olyan humoros valóságra. A Zéró tükröt tart, mint minden jó színházi produkció, és a Váróterem Projekt előadása ez utóbbi kategóriába tartozik.” (Lovassy Cseh Tamás: Nulladik kilométer, Játéktér 2015/Tavasz)

A Váróterem Projekt, Imecs-Magdó Levente vezetésével, 2010-ben alakult a kolozsvári egyetem végzős színművészetis hallgatóiból és azóta az erdélyi független színház egyik legjelentősebb társulata. A nyitottság nem pusztán esztétikai értelemben igaz a társulatra, de függetlenek­ként a rugalmas működési formát illetően is, amit részint a lehetőségekhez kényszerűen is igazodva alakítottak ki az alkotók. A gyerekcipőben járó erdélyi magyar független társulati lét szinte minden élethelyzetét megtapasztalta a Váróterem Projekt: játszóhelyről játszóhelyre vándorolva mutatták be előadásai­kat, a bizonytalan finanszírozási háttér miatt folyamatosan küszködve a fennmaradásért, miközben előadásokat hoztak létre, és megpróbáltak minél többet játszani. A várótermeseknek 2014-ben sikerült Kolozsváron kialakítaniuk egy állandó bázist, mely befogadó helyként más független társulatok és kísérletező művészek számára is helyet ad, az a ZUG. Első előadásuk a Zéró volt.

A szövegkönyvet írta: Botos Bálint - David Foster Wallace, Allen Ginsberg és William S. Burroughs szövegei alapján

Színészek: Csepei Zsolt, Imecs-Magdó Levente, Pál Emőke, Rácz Endre, Sebők Maya
Szövegkönyv: Botos Bálint
Díszlet/jelmez: Kupás Anna
Produkciós asszisztens: Sipos Krisztina
Videó: Gaál Csaba
Lugosi Béla Emlékzenekar: Sipos Krisztina, Imecs Tamás
Fény és hang: Lugosi Béla Emlékzenekar
Felirat: Csoma Nóra, Bertóti Johanna
Rendező: Botos Bálint

A bemutató időpontja, helyszíne: 2014. december 17., ZUG (Traian u. 40-42. szám, Kolozsvár)
Időtartama: 1 óra 40 perc

“Beállhatnék nyolc órás rabszolgának, de nem. Egy nagy lószart. Én szabad vagyok. Leblokkoltam mint a szar, ez tény mondjuk. Tulajdonképpen le vagyok bénulva a rettegéstől, de hát ki mondta, hogy a szabadság könnyű dolog, mi?”

“Nem a cuccot adod el a kuncsaftnak, hanem a kuncsaftot a cuccnak.”

Amikor a mindennapos feladat, hogy nekifeszüljünk az üvegfalnak már nem teljesíthető, amikor minden elviselhetetlenül rendben van, amikor nem tudjuk abbahagyni a rémálmodozást, akkor beállunk mint a klinikai halál.

Zéró egy névtelen művész festékszóróval fújt sírfelirata, egy akárkié.

Ajánlatunk


A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!