Program


Várallyay Petra. Jazz itt!

Várallyay Petra. Jazz itt!

A hétgyermekes zenészcsaládból származó, Orszáczky- és Junior Artisjus-díjas Várallyay Petra első nagy sikereit klasszikus hegedűsként érte el, később azonban érdeklődése egyre inkább az improvizatív fúziós zene és a komponálás irányába vitte. A hegedülés mellett kiválóan zongorázik, énekel, hangszerel és szöveget is ír.

Már a zeneakadémista évek előtt megalapította saját jazztrióját, állandó zeneszerzője a Jazzation acappella formációnak, dolgozott Bobby McFerrinnel és Yo-Yo Mával, fellépett számos hazai és külföldi fesztiválon a műfajok széles spektrumát bejárva. Februári koncertjének műsorát az általa komponált kamarazenei darabok és hegedű caprice-ok mellett 1. hegedűversenyének ősbemutatója teszi különösen izgalmassá. A művet egy igazán színes, vonósokból, fafúvósokból, basszusgitárból és ütőhangszerekből álló kamarazenekar közreműködésével szerzői előadásban hallhatja a közönség.

Várallyay Petra: Violin Caprice no. 5
Várallyay Petra: Violin Caprice no. 7
Várallyay Petra: Violin Caprice no. 6
Várallyay Petra: Stringception
Várallyay Petra: Duo for Violin and Bass Guitar
Várallyay Petra: Stringcircles
Várallyay Petra: 1. Hegedűverseny

Várallyay Petra (hegedű)
Bolyki Sára (ének), Vucurevic Elvira, Biczó Bernadett, Soós Máté, Rábai Benedek (hegedű), Kurgyis András, Szabó Tamás (brácsa), Standi Dorottya, Zétényi Tamás (cselló), Dénes-Worowski Marcell (nagybőgő), Szabadi Ildikó (fuvola, altfuvola), Tóth-Csamangó Blanka (basszusklarinét), Berta Zalán (basszusgitár), Hencz Kornél, Szikora Balázs (ütőhangszerek)

Ajánló


Minden 100 évben születik egy ló, és minden 100 évben születik egy ember,…

Rúzsa Magdi augusztus 22-én a Tokaj Fesztiválkatlan szabadtéri színpadán újra ámulatba ejti közönségét.A…

A Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével a budapesti hiphop-jazz színtér jeles képviselőiből…