Program


Utazás Symphoniába - Vonósok / HANG-SZER-SZÁM

Utazás Symphoniába - Vonósok / HANG-SZER-SZÁM

Korosztály: 8-14 év

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 23. szombat, 11:00

HANG-SZER-SZÁM
Utazás Symphoniába
Vonósok

A sorozat főszereplői a zene „szerszámai” - a hangszerek. Velük ismerkedhetnek meg a hallgatók autentikus élő zene által, az azt megszólaltató szakértő muzsikusok segítségével. Ebben a félévben a klasszikus szimfonikus zenekar hangszereinek birodalmába teszünk utazást. Az expedícióhoz csatlakozó gyerekek megismerkedhetnek a zenekarral és annak legfontosabb hangszercsoportjaival.

Vonósoknak nevezzük azokat a húros hangszereket, melyeken a hangok a húrok vonóval történő dörzsölésével keletkeznek. A klasszikus zene és a szimfonikus zenekar jellemző hangszínét és legnagyobb létszámú csoportját a vonós hangszerek: a hegedű, a brácsa, a gordonka és a nagybőgő adják. A hegedű, illetve a vonós hangszerek kialakulása az őskorig nyúlik vissza. Az első húros hangszer a rugalmas íj volt, amelyen az ideg feszességének változtatásával különböző magasságú hangokat lehetett megszólaltatni. A hegedű mai formája hosszú fejlődés eredményeként, a 15. század környékén alakult ki. Formája, arányai annyira tökéletesek lettek, hogy mindmáig szinte semmit nem változtattak rajtuk. „Ha Isten, mint mondják, a maga képére teremtette az embert, akkor bízvást állíthatjuk, hogy az ember saját képére alkotta a hegedűt, helyesebben a nő képére, mert a hegedű gyönyörű istennő.” (Yehudi Menuhin)

Műsorvezető: Körmendy Zsolt

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!