Program


Utazás a szempillám mögött

Utazás a szempillám mögött

A kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb hatású alakjának, Csukás Istvánnak egy kevésbé ismert, négy évtizede született zenés mesejátékát állította színpadra a Zichy Szín-Műhely az író szakmai támogatásával, hogy az ifjúság megismerje a Mirr-Murr, a Pom Pom meséi vagy a Süsü, a sárkány mesefiguráit teremtő szerző világát.  több

Aktuális előadások



Csukás István – Dolmány Attila – Szitha Miklós: Utazás a szempillám mögött

zenés mesejáték

A mese a mai kor erkölcsi és keresztény kultúra alappillérein keresztül tanít hitre, reményre és szeretetre.A mesejáték egy magányos kisfiúról, Lackóról szól, aki elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Az üveggolyó álmában is gurul, csak gurul….

Utazása során találkozik a szófacsaró Seregélyekkel, az izgő-mozgó-éneklő Nyulakkal, az igazmondó Vakondokokkal, a Scherlock Holmes-t idéző kiérdemesült Sánta Kutyával, a csupaideg Pukkancs Egérrel és a titokzatos Keresztes Pókkal, mely figurák a természeti világot ötvözik mulatságos és költői módon az emberi természet esendő, ám mégis szerethető tulajdonságaival. Hősünket egy hűséges segítő, a Hangya kíséri, akinek szeretete, tiszta barátsága, önfeláldozása katartikus szituációkba helyezi Lackót. Végül a megtalált üveggolyó örök barátokat szerez, akik ugyan csak az álomban elérhetők, de létezésük a valóságot teszik elviselhetőbbé, teljesebb emberré formálva a kisfiút. Az álomdramaturgiára épülő különleges mesejáték minden generáció gyermeki énjéhez szól.

A darabhoz Szitha Miklós, a 2021-ben Liszt Ferenc-díjban részesült Talamba Ütőegyüttes alapító tagja írt fülbemászó dallamokat. A meséhez új dalszövegek is készültek, aminek megalkotásában a zeneszerző mellett a darab rendezője, Dolmány Attila is nagyban hozzájárult.

Szereplők:
Rubóczki Márkó színművész
Bacsa Ildikó színművész
Tarján Péter Színművész
Maday Gábor színművész
Koltai Vivien színművész / Czégé Dóra színművész
Bartus Marcell színművész
Makofka Blanka színművész
Rendező: Dolmány Attila

Az előadás időtartama: 58 perc (szünet nélkül)

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

A CUBAN ECLECTICO című műsor a kubai táncstílusok metszetén keresztül betekintést nyújt a karibi ország életébe. Az Acosta Danza a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!