Program


UPSZÍN - Peter Karvas: Szigorúan tilos
2

UPSZÍN - Peter Karvas: Szigorúan tilos

A legfelsőbb vezető rendeletet ad ki: mától szigorúan tilos kinézni az ablakon- mely a szabadság abszolút betiltásának metaforája. A szerző megmutatja a panelház lakóinak reakcióit. Az emberek lehajtott fejjel közlekednek, és meg sem közelítik az ablakokat. Tiltakozás helyett magyarázatokat konstruálnak..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 28. szombat, 19:00

UPSZÍN - Peter Karvas: Szigorúan tilos

A  legfelsőbb vezető rendeletet ad ki: mától  szigorúan tilos kinézni az ablakon- mely  a szabadság abszolút betiltásának metaforája. A szerző megmutatja a panelház lakóinak reakcióit. Az emberek lehajtott fejjel közlekednek, és meg sem közelítik az ablakokat. Tiltakozás helyett magyarázatokat konstruálnak - büdös van ott kint, a jövőben a házakat úgy is a föld alatt építik.... A többség inkább alkalmazkodik, aki pedig nem, azt elviszi a Fekete Autó. Az egyik ellenőrzés alkalmával egy nőt rajta kapnak az ablaknál.  A család védelmébe veszi, hiszen mint kiderül vak, de a nő felvállalja tettét. Ő az egyetlen, aki megértette, mennyire esztelen és képtelen mindez. A valódi vakság nem őt, hanem környezetét sújtja, a társadalmat mely  nem látja a rendszer következményeit és 40 évig alkalmazkodik.

Peter Karvas a szlovák drámairodalom nagymestere, a szlovák abszurd dráma meghatározó alakja. Többek között ez a műve is  a rendszerváltásig tiltólistán szerepelt.

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

Vajon ártatlan vagy bűnös Leonard Vole, a jóképű fiatalember, akit egy idős hölgy meggyilkolásával vádolnak?

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!