Program


Ünnepi hangverseny Sir Karl Jenkins 75. születésnapja alkalmából

Ünnepi hangverseny Sir Karl Jenkins 75. születésnapja alkalmából

Sir Karl Jenkinst, a világon legtöbbet játszott kortárs zeneszerzőt, régi barátság fűzi a MÁV Szimfonikus Zenekarhoz. 2011. júniusában mutatták be a kantátáját a Müpában, amelyet Arany János A walesi bárdok című balladájára komponált, a MÁV Szimfonikusok, valamint több mint száz fős vegyeskar közreműködésével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 28. péntek, 19:30

MŰSOR:
Karl Jenkins: Palladio
Karl Jenkins: Over the Stone
Karl Jenkins: A walesi bárdok – zárókorál
Karl Jenkins: Glória
Karl Jenkins: Benedictus

KÖZREMŰKÖDIK:
Kertesi Ingrid – szoprán
Felletár Melinda – hárfa
Bábel Klára – hárfa
Debreceni Kodály Kórus
Arcadelt Kórus – Kisvárda
Budapesti Lantos Kórus
Huszics Vendel Kórus – Sárbogárd
Prelude Kórus – Budapest

VEZÉNYEL:
Sir Karl Jenkins, Dénes István
 

Sir Karl Jenkinst, a világon legtöbbet játszott kortárs zeneszerzőt, régi barátság fűzi a MÁV Szimfonikus Zenekarhoz. 2011. júniusában mutatták be a kantátáját a Müpában, amelyet Arany János A walesi bárdok című balladájára komponált, a MÁV Szimfonikusok, valamint több mint száz fős vegyeskar közreműködésével. Az ősbemutatón a száz válogatott magyar kórusénekest és mintegy félszáz walesi, illetve angol énekest, valamint a MÁV Szimfonikus Zenekart a szerző vezényelte. A II. Erzsébet brit királynő születésnapja alkalmából 2015-ben lovaggá ütött Sir Karl Jenkins, 2019. júniusában újra Budapestre látogat, hogy a MÁV zenekar felkérésére, a legismertebb műveiből összeállított koncerttel ünnepelje 75. születésnapját. Az Egyesült Királyságban megjelenő Classic FM komolyzenei magazin által évente készített felmérések szerint, Karl Jenkins már jó ideje a világon legtöbbet játszott kortárs zeneszerző. Zenéjének sajátosan egyedi hangzása merészen átlépi a szigorúan értelmezett stílushatárokat, műveiben felfedezhetőek pályafutása kezdeti korszakának jazz-rockos elemei éppúgy, mint a későbbi Adiemus-albumok jellegzetesen crossoveres hangulata. Jenkins zenéje sok helyütt valósággal visszacsalogatta a fiatalabb korosztályokat a koncerttermekbe, és alig telik el nap, hogy valahol a világon ne játszanák valamelyik művét. A 70-es évek Montreux-i Jazzfesztiváljainak üstököse zenéjében hatásosan elegyíti a klasszikus és könnyűzenei megoldásokat, az eredmény pedig egy rendkívül élvezhető, szerethető muzsika, amelynek harmonikus, tiszta dallamvilága, valamint fúvósok és ütősök valóságos hadát felvonultató izgalmas ritmusai szinte magával ragadják a hallgatóságot, amely a budapesti világpremier alkalmával felállva, szűnni nem akaró tapssal ünnepelte az Arany-mű ihlette nagyívű alkotást, mely a magyar és a walesi történelem ismert mártírjainak és névtelen szabadsághőseinek kíván emléket állítani.

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!