Program


ÚJÉVI NYITÁNY 2023.

ÚJÉVI NYITÁNY 2023.

Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertje a kaposvári Csiky Gergely Színházban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. január 2. hétfő, 19:00

ÚJÉVI NYITÁNY 2023.

Közreműködik:
Szabady Ildikó - fuvola
Schwartz Zoltán – hegedű
Yosuke Shimizu - cselló

Vezényel: Oliver von Dohnányi

Műsor:
Beethoven: István király - nyitány
Delibes: Coppelia – Csárdás
Mozart: D-dúr fuvolaverseny – III. tétel
Brahms: 4. magyar tánc
Dvořák: 15. szláv tánc
Popper: Magyar rapszódia
Erkel: Hunyadi László - Palotás
Csajkovszkij: A diótörő - Virágkeringő
Ravel: Tzigane
Liszt-Doppler: 6. magyar rapszódia
Dohnányi: Szimfonikus percek – V. tétel

Az elmúlt három évben a muzsika kedvelői a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Zeneakadémia közös koncertjével indíthatták az újesztendőt január 1-én este Budapesten. A hangversenyt a közmédia tévé- és rádiócsatornái közvetítették, népszerű zeneműveket hallhattak Magyarország legkiválóbb karmestereinek irányításával. Először Vásáry Tamás, majd Kovács János, 2022-ben pedig Medveczky Ádám vezényelte az együttest és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiatal tehetségeit. Nem lesz ez másképp most sem, a pezsdítő dallamokat 2023 első napjain Oliver von Dohnányi karmester dirigálja Budapesten és Kaposváron.

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara 79 éves fennállása alatt számtalan bel- és külföldi hangversennyel, valamint szinte a teljes szimfonikus és oratorikus repertoár rádió-, TV és CD-felvételeivel vívta ki rangját a nagyzenekarok élmezőnyében. A világ vezető kritikusai egybehangzóan méltatják kiegyenlített hangzását, hajlékonyságát, és azt a mecénási tevékenységet, melyet a magyar kortárs zene népszerűsítésével és rögzítésével végez. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara az alapítás óta főszereplője az évente megrendezésre kerülő Budapesti Wagner Napoknak. Csillagórás koncertek, emelkedett hangulatú oratóriumestek, operaelőadások, kortárs zene, hangverseny- és stúdióközvetítések, műfajhatárokat felszámoló újítókedv és a világ legtávolabbi pontjain felhangzó, remekbeszabott felvételek. Már a kezdeti időszakban is ez a szerteágazó művészi munka jellemezte a Rádiózenekar életét, s napjainkban is ugyanez a sokféleség és nyitottság határozza meg az együttes mindennapjait.

Oliver von Dohnányi, trencséni születésű karmester a prágai és bécsi Zeneakadémián tanult hegedülni és vezényelni, majd olyan neves professzorok növendéke volt, mint Václav Neumann, Alois Klíma vagy Otmar Suitner. Számos nemzetközi karmesterverseny finalistáinak sorában megtaláljuk. Több lemezfelvétel, operaprodukció, nemzetközi turné fűződik a nevéhez. Emlékezetes produkciója Gounod Faust című operájának színre vitele Pozsonyban, amelyet aztán Európa számos országában bemutattak, az Egyesült Királyságban pedig zenei díjat nyert. 2006-tól a Szlovák Rádió Szimfonikus Zenekarának első karmestere, a Zágrábi Filharmonikusok, a Staatsoper Stuttgart, valamint a Horvát Rádió Szimfonikus Zenekarának állandó vendégkarmestere. A Szlovák Sinfonietta Kamarazenekar és a Pilseni Operaház zeneigazgatója, a Dallasi Szimfonikusok, a Jekatyerinburgi Operaház és az Új-Zélandi Operaház állandó vendégkarmestere.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!