Program


Új Binder Quartet

Új Binder Quartet

A zenekar Binder Károly kompozícióit tűzte repertoárra. A darabok izgalmas és eredeti zenei világba engedik beavatni a hallgatót.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 16. péntek, 19:00

Új Binder Quartet
2019. augusztus 16. péntek, Bodrogkeresztúr
17:00 Henye Borbár
 
Új Binder Quartet
Binder Károly – zongora
Borbély Mihály – szaxofon
Fonay Tibor – nagybőgő, basszusgitár
Benkó Ákos – dob

A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején működő legendás Binder Quartet (Binder Károly, Dresch Mihály, Benkő Róbert, Baló István) az akkori magyar jazz egyik legeredetibb és meghatározó formációja volt. Binder Károly a zenekar felbomlása után zeneszerzőként és előadóművészként jelentős sikereket ért el: elnyerte a Kaliszi Nemzetközi Zongoraverseny első díját, az Erkel Ferenc-díjat, az 1991-es Év Jazz Lemeze elismerést, a legjobb szólistának járó eMeRTon Díjat, a Magyar Rádió Jazz Versenyének első díját és az Artisjus-életműdíjat.

Nem kevesebb, mint negyvenhat szerzői lemez után ismét zenekart alapított állandó partnerével, Borbély Mihállyal, akivel a Londoni Jazz Fesztiválon kimagasló sikert elérve több lemezt is készített. Számtalan koncert- és fesztiválfellépés után egy filharmóniai turné alkalmával 2012 tavaszán két kitűnő tehetségű fiatal muzsikussal bővítették ki duó formációjukat: Benkó Ákos dobossal és Fonay Tibor basszusgitáros-nagybőgőssel. A zenekar Binder Károly kompozícióit tűzte repertoárra. A darabok izgalmas és eredeti zenei világba engedik beavatni a hallgatót. Megalakulása óta a kvartett számtalan koncertet adott és négy CD kiadványuk is megjelent, Retropolis II, Összegyűrt kottafejek, Old Dreams New Dimensions és Nevergreens címmel.

A Henye Borbár közönségének szánt műsorukba Binder Károly izgalmas és eredeti zenei világába beavató kompozícióiból válogattak.
 
A Henye Borbár támogatásával.

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Lara Fabian élő koncertje – MVM Dome, Budapest! Csatlakozz hozzánk 2024. április 30-án, amikor Lara Fabian lenyűgöző showjával elvarázsol minket az MVM Dome-ban, Budapest szívében.

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!