Program


TÜRKÍZ: A hegyek királynője

TÜRKÍZ: A hegyek királynője

Kirgiz történelmi dráma, 137 perc, 2014
Kirgiz nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 31. hétfő, 18:00

Rendező: Szadik Ser-Nijaz

Forgatókönyv: Szadik Ser-Nijaz, Bakitbek Turdubajev
Operatőr: Murat Alijev
Zene: Bakitbek Aliserov, Murzali Zseenalijev
Szereplők: Elina Abaj Kizi, Nazira Mambetova, Zsamal Szejdakmatova, Aziz Muradilajev, Mirlan Abdulajev, Adilet Uszubalijev

Történelmi dráma egy határozott, erős akaratú asszonyról, aki népe vezére lett a 19. század elején, és megmentette azt a pusztulástól. Fiatal korában kényszerházassága elől a hegyekbe menekül, ott talál rá az igaz szerelemre. Férje meggyilkolása után népe függetlenségi küzdelmeinek élére áll, ő lesz a hegyek királynője.

Szadik Ser-Nijaz rendező (1969): jogi végzettség után lépett át filmes területre, negyven évesen, Moszkvában szerzett képesítést. Aktív produceri és közéleti tevékenységet folytat, vezető szerepe van a kirgiz politikai életben. Művészeti társaságokat, filmstúdiót, fesztiválokat alapított. Nagy nemzeti eposza, A hegyek királynője első játékfilmje volt. Azóta rövidfilmeket készít.
 

A filmet a TürkÍz - kóstoló a türk népek kortárs filmjeiből című sorozatunk keretein belül vetítjük.

 

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!