Program


Túrajó séták - Bögre és Te-a Kossuth utcán
2

Túrajó séták - Bögre és Te-a Kossuth utcán

Korzózz a Kossuth utcán egy bögre teával a kézben, majd csodálkozz rá a város lüktetésére a veszprémi "felhőkarcolóból"!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 24. vasárnap, 14:00

Tizen1, húszemeletes, evangélikus templom: a veszprémi Kossuth utcán is érvényes a nagy számok törvénye. Minél többször végig sétálsz a Kossuth utcán, annál nagyobb eséllyel alakul ki benned az érzés, hogy a 60-as évek végi nagy utcarombolás és a “modern városközpont” megjelenése ellenére az emberek pontosan ugyanúgy sétálgatnak itt, mint száz éve tették. A Kossuth utca az ellene elkövetett brutális merénylet ellenére megőrizte az évszázadok során kiforrott korzó jellegét. Persze közben eltűnt néhány olyan emblematikus épülete (a kellemes kerthelyiséget kínáló Balaton cukrászda, a legendás Hungária Söröző vagy a központi Húsbolt), amelynek a sétánkon már csak a hűlt helyét tudjuk megmutatni. Szerencsére a Tizen1 Kávézó jóvoltából kezünkben egy bögre tea kísér minket utunkon, melynek során elmeséljük a bal oldal közepéig még álló patinás házak történetét, megemlékezünk az átalakult házhelyekről, s végül a húszemeletes egyik lakásának ablakából a város ikonikus épületeit vesszük szemügyre madártávlatból, miközben betekintést kapunk a társasház mindennapjaiba.

Találkozási hely: Tizen1 Kávézó (Veszprém, Kossuth Lajos utca 6.)
Útvonal: Kossuth utca
Séta hossza: 500 m
Séta időtartama: 2 óra
Séta nehézségi foka: könnyű
Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő
Parkolás: hétvégén ingyenes parkolóhelyek a húszemeletes alatt és a Hoffer Ármin sétányon
A részvételi díj tartalmazza a tea árát.

A 2022. december 21-ig értékesített Túrajó sétautalvánnyal (2900,-Ft) rendelkezők az utalvány beszámítását az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a sétán mindenki a saját felelősségére vesz részt!
A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!


A sétát tíz éves kor felett ajánljuk!

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!