Program


Trió Kontraszt

Trió Kontraszt

Több mint két év telt el azóta, hogy A dionüszoszi hangszikráktól az elmúlás csöndjéig címmel megjelent a Trió Kontraszt második lemeze a BMC Records kiadásában. A lelkes nemzetközi fogadtatás, a kritikusok nem egyszer már-már szuperlatívuszokba hajló tetszésnyilvánításai egyöntetűen bizonyítják, hogy egy valóban nagyformátumú európai trióvá érett hazai csapatot köszönthetünk ismét az Opus színpadán.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 1. csütörtök, 20:00

 Közreműködik:

    Kovács Tickmayer István - zongora, billentyűs hangszerek
    Grencsó István - szaxofon, fuvola
    Miklós Szilveszter - dob

Több mint két év telt el azóta, hogy A dionüszoszi hangszikráktól az elmúlás csöndjéig címmel megjelent a Trió Kontraszt második lemeze a BMC Records kiadásában. A lelkes nemzetközi fogadtatás, a kritikusok nem egyszer már-már szuperlatívuszokba hajló tetszésnyilvánításai egyöntetűen bizonyítják, hogy egy valóban nagyformátumú európai trióvá érett hazai csapatot köszönthetünk ismét az Opus színpadán. A tagok természetesen külön-külön és együtt is gyakori vendégek itt, de triójuk önálló zenei világa mégis félreismerhetetlenül egyedi. A csapat a rendkívül kidolgozott kompozíciók és az improvizációk olyan organikus egységét hozza létre, amire világszerte is csak ritkán találunk példát. A darabok többségét szerzőként a korábbi Kurtág-tanítvány, Kovács Tickmayer István jegyzi, aki a zongora mellett – ha az adott darab úgy kívánja – ugyanolyan varázslatosan bánik bármely más billentyűs hangszerrel is. A hangszerek, harmóniák, hangzások és struktúrák találkozásából-ütköztetéséből adódó kontrasztokra és összecsengésre egyaránt építő kifinomult kompozícók szövetében, attól elválaszthatatlanul van jelen a „valós idejű komponálás”: az improvizáció spontaneitásának megtermékenyítő ereje. Legyen szó a hangrobbanás erejével ható rövid darabokról vagy éppen lassan építkező kompozíciókról, a három nagyszerű zenész játékának mélyen megélt szabadsága minden esetben képes azokat magasabb rendű egységgé, MŰvé szublimálni.

A trió a koncertet megelőző napokban veszi fel harmadik lemezének anyagát a BMC stúdiójában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


zenés játék két részben

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!