Program


Tavaszi Fesztivál -Art MUZA:a PeliKlán Egyesület bemutatja: Stone Sober
3

Tavaszi Fesztivál -Art MUZA:a PeliKlán Egyesület bemutatja: Stone Sober

MŰVÉSZETEK HÁZA GÖDÖLLŐ
Helyszín: MUZA mögötti szabadtéri színpad
Esemény kezdése: 2023. 05. 28. (vasárnap) 19.30
60 perc
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 28. vasárnap, 19:30

 

 alternative psychedelic rock duo

 

Kubik Cseni | dob, ének, orgona

Urbán György | gitár, ének, orgona

 

Ha kedveled a The White Stripes egyszerűségét és a King Gizzard & The Lizard Wizard őrületét, akkor ezt a lendületes, alternatív pszichedelikus rock duót is bírni fogod! Elektromos orgona, fürge dobok, expresszív gitárhangzás, sőt: időnként hangszer cserebere.

A Stone Sober 2021 júniusában indult útjára, méghozzá Deep Ecstasy című kislemezével. A huncut váratlanokban gazdag anyagnak köszönhetően hamar bekövetkezett a debüt koncert is. 2021 augusztusában, a budaörsi PostArt színpadán mutatkoztak be, amelyet folyamatos koncertezés, valamint formabontó ötletek sora követett.

 

2021 decemberében dobták piacra a röviden csak „Kína” néven emlegetett fenevadat, amely a várva várt első klipet is magával hozta. A hivatalos nevén az Xtreme Metal China nem más, mint a Stone Sober mindössze egy perc tizennégy másodperc hosszú, hangszercserére épülő, instrumentális kavalkádja. A dal egyébként nagy szerepet vállalt, hiszen a banda második, Gallopaloosa névre keresztelt kislemezének előfutára. Az egyébként odd beatekkel is kacérkodó, olykor emocionális, máskor kellőképp stoner anyag pikantériája a kávéházi hangulatot megelevenítő, dalokon átvezető csörömpölés, kellemes morajlás, amely minden dalban ott rejtőzik, sőt,

olykor előtérbe is kerül.

2022 őszén jelent meg a Sour Cherry Wine, amelyhez készült videoklip is, valamint a The Chess Game, amelyek singleként debütáltak.

A zenekar életében óriási mérföldkőnek bizonyult első önálló estjük, amely a Szimpla Kertben valósulhatott meg, 2022 januárjában. Ezt követően Budapest szívében a Központban adott a zenekar újabb önálló koncertet, majd a „Hóbortos Hétvége” névre keresztelt mini-koncertsorozat keretein belül a Dürer Kertben léptek színpadra. Másnap Sopronban az Ivan & The Parazolnak melegítették be a színpadot, az ezt követő napon pedig Szlovákiában az NFG Klubban a helyi huligán-folkot játszó Varkoccsal adtak közös estet. 2022 tavaszán bekerült a zenekar a Szimpla Lemming Program 8 döntőse közé a közel 80 jelentkező közül, melynek köszönhetően ismét koncertezhettek a Szimplában. A nyári hónapokban elérkezett a fesztiválok időszaka, elsőként a szlovák NFGreen fesztiválra kaptak meghívást, ahol az első nap főzenekaraként léphettek színpadra. A nemzetközi színtér felé nyitást mi sem bizonyítja jobban, minthogy invitálást kaptak a csehországi Duše lesa fesztiválra, melyre júliusban került sor. A hazai fesztiválok közül pedig a számos külföldi előadót felsorakoztató Fekete Zajon láthatta a bandát a közönség. 2022 őszén hat állomásos közös turnéra indult a zenekar a Vágtázó Halottkémekkel, amelynek köszönhetően számos olyan nívós helyen léphetnek fel közösen, mint például a Magyar Zene Háza. További közös koncertek valósultak meg, ahol társzenekar volt például a Deus Ex Quartet, a Eugene Tooms, vagy a Gerdesits Ferenc (Quimby) vezette KOHÓ.

 

Kedvezőtlen időjárás esetén a koncert a Művészetek Háza Színháztermében kerül megrendezésre.

 

 

 


A Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. tulajdonosa és fenntartója Gödöllő Város Önkormányzata.

Ajánlatunk


vígjáték két részben

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!