Program


Társasköri kamara II.
2

Társasköri kamara II.

Kodály - Mozart - Dvořak

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 24. csütörtök, 19:00

Társas-játék II.

Műsor:
Kodály Zoltán: Szerenád, Op. 12
Mozart: g-moll vonósötös No.4, K 516
Dvořak: G-dúr vonósötös No.2, Op. 77

Közreműködik:
Budapesti Vonósok művészei
Koncertmester: Pilz János
Művészeti vezető: Botvay Károly

Egyetlen kiemelkedő zenei esemény volt az elmúlt hónapok során Budapesten, az viszont annál fontosabb: Kodály Zoltán Triójának bemutatója a Waldbauer-Kerpely együttes kamarazene estjén” – írta Bartók a Szerenád 1920-as premierje után. A műben „olyan egyéniség nyilatkozik meg, akinek teljesen új közölnivalója van, és aki képes arra, hogy azt mesteri, koncentrált formában tudassa velünk. Az egész mű rendkívül gazdag dallamokban, amelyeknek egzotikus vonásain a régi magyar paraszti rubato erős hatása mutatkozik meg. Úgy kell tekinteni ezt a kompozíciót, hogy ez a magyarság valódi modern kulturális terméke.” A Társasköri Kamara Kodály-Mozart-Dvořák-estjén az egyik kompozíció nagyvonalú dedikációja így szól: „Nemzetemnek”. Vajon melyik lehet ez a darab?

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!