Program


Tárlatvezetés Cseke Szilárd képzőművésszel  CSEND-20

Tárlatvezetés Cseke Szilárd képzőművésszel CSEND-20

Tárlatvezetés Cseke Szilárd képzőművésszel | CSEND-20

 

Cseke Szilárd Munkácsy-díjas képzőművész kalauzolja végig az érdeklődőket a Hegyvidék Galériában megrendezett "CSEND-20" című kiállításán, bemutatva többek között az alkotások gondolati, esztétikai hátterét, izgalmas technikai megoldásait.

 

 
 

 

 

 

 

Cseke Szilárd művészete kezdetektől fogva több, egyenrangú szálon fut. Művei között szereplenek konceptuális tér- és fényinstallációk, mobil objektek, process munkák, figuratív és nonfiguratív festmények. Az 56. Velencei Képzőművészeti Biennálén képviselte a magyar kortárs képzőművészetet, ahol már megfogalmazódtak azok a gondolatok, amelyek a Hegyvidék Galéria tárlatán bemutatásra kerülő, nonfiguratív képek esetében is foglalkoztatták a művészt: a technikai képeljárások festészetbe integrálása, a különböző alkotófolyamatok és a bennük rejlő véletlenszerűségek esztétikai minősége. A kiállítás másik részében szereplő, erdőbelsőket megidéző művein a többrétegű, absztrakt festői felületből kibontott káprázat lehetősége érdekelte, megidézve a természetben megtapasztalt élményt, intellektuális elmélyedésre is lehetőséget adva.

 

Időpont: 2020. október 29. (csütörtök) 18:00

 

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

 

A tárlatvezetésen való részvétel regisztrációs jegy (200 Ft) megvásárlásával lehetséges. Maximális létszám: 30 fő

 

Jegyek kaphatók, illetve regisztrálni a hegyvidekgaleria.jegy.hu oldalon, valamint a MOMkult jegypénztárában (1124 Budapest, Csörsz utca 18.) és a Hegyvidék Galériában (1126 Budapest, Királyhágó tér 10.) lehetséges.

 

Az épületben a maszk használata kötelező!

 

Ajánló