Program


TÁNC 2022/2023 - SOS lebegés / Meztelen majom
10

TÁNC 2022/2023 - SOS lebegés / Meztelen majom

A TÁNC 2022/2023 programsorozatban – a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programján keresztül támogatott – hat előadásból alkalmanként két produkciót láthatnak Nézőink a Jászai Mari Színházban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 28. hétfő, 19:00

Amennyiben mind a hat előadást szeretnék megtekinteni, a három alkalmat magában foglaló TÁNC 2022/2023 bérlet megvásárlását javasoljuk Nézőinknek.

Az első ilyen este 2022. november 28-án 19 órakor lesz, az SOS Lebegés és A meztelen majom táncelőadásokat tekinthetik meg.

Z-Ujszászi Dorottya: ot.Consla: SOS Lebegés (2022)
Állapotok, amikre vágyunk. Amiktől félünk is. Egy krízis utáni élet, egy élet utáni krízis táncban a CONSLA nyelvén

Alkotók, előadók: Béky Emma, Nagy Csaba Mátyás, Z-Ujszászi Dorottya

Dramaturg: Téri Gáspár
Jelmeztervező: Kelmekreálda
Zene: Gergely Attila
Fény: Vajda Máté
Grafika: Kosztándi Orsolya
Vers: Labanc Dániel
Asszisztens: Jantner Emese
Koreográfus: Z-Ujszászi Dorottya

Az SOS Lebegés egy olyan állapotban játszódik, amelyben kényelmetlen lenni, de nagyon hasznos és fontos az embernek a fejlődése szempontjából. Mondhatjuk úgy is, hogy a nemlétben játszódik, ahol egyfajta egymásrautaltság és csiszolódás történik. Egy nyomasztó létben, ahonnan szeretne az ember kilépni, de még nem tud. A darab címe erre utal: „Segítség, bizonytalanban lebegek, partra vágyom!” S mindez fordítva is igaz: „Segítség, nem akarok már szikla szilárd lenni, csak lágyan szeretnék boldogságban lebegni!” Az elengedés és a kontroll súlypontjai között játszódik a darab. A különböző karaktereket tükröző előadóművészeknek lehetőségük nyílik aktuális álláspontjuk megjelenítésére, kifejtésére. A darab témája a vágy a fordulópontra.

Gera Anita/DanceLab: A meztelen majom
kortárs tánc

Előadók: Béky Emma, Birta Márton, Bot Ádám, Nagy Noémi Gizella, Tőkés Imola

Fényterv: KGP
Zene: Kovács Jeromos
Koreográfus: Gera Anita

„A tapasztalatok alapján formálódó hiedelmekkel, gondolati konstrukciókkal egy-egy emberi közösség mintegy lefedi jól-rosszul a valóságot, vagyis annyit fogunk fel a valóságból, amennyit a hiedelmeink közvetítenek.”
(Csányi Vilmos: Íme az ember)

Gera Anita/DanceLab az X,Y,Z és az Image koreográfiák után most a Meztelen majom című új produkcióval készül. Érdeklődése fókuszában a pandémia lezárulásával szintén egy szociológiai téma került. Az előadás témája a modern társadalomban élő ember konstruált világa, amelyben az egyéni tapasztalatokon túl, a közösség által kialakított, elfogadott, ellenőrzött és betartott hiedelmek alapján tájékozódunk.

Ajánlatunk


A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Egy fogadóban vagyunk, ahol a fogadósné miatt lakik ott egy gazdag és egy szegény gróf, egymással vetekednek a nő szerelméért. Mindketten megvetik a fiatalabb nőket, csak az érett asszonyt szeretik. Érkezik egy Lovag, aki semmire sem tartja a nőket. Mirandolinát felbosszantja ez a nőgyűlölet, és elhatározza, magába bolondítja a férfit. Ehhez segítségül vesz két állástalan színésznőt, hogy megtréfálja a grófokat és a lovagot, ezzel elindul az őrület.

Ajánló


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!