Program


Tamás Éva Játéktára: Ültess egy fát! / MINIMATINÉ

Tamás Éva Játéktára: Ültess egy fát! / MINIMATINÉ

Az interaktív gyerekkoncert apró, a színházon kívül is használható lépésekkel tanítja meg a kicsiket arra, hogyan tehetnek ők maguk azért, hogy Földünk még sokáig egészséges maradjon.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 30. szombat, 11:00

MINIMATINÉ - Tamás Éva Játéktára: Ültess egy fát!
Interaktív gyermekkoncert, természetvédelem a zenében

„Kertész leszek, fát nevelek, kelő nappal én is kelek” - fogadni mernénk, hogy a Tamás Éva Játéktára előadását látva sok-sok kisgyerek tesz hasonló fogadalmat a költő klasszikus soraival. Ültess egy fát! - amilyen egyszerű kimondani, olyan körülményesnek tűnik a megvalósítás, de szerencsére ez csupán a látszat.

A 2007-ben Pécsről indult, de műsoraikkal az ország számos pontján örömet szerző zenés formáció, a Tamás Éva Játéktára tagjai hisznek abban, hogy játékos formában, zeneszóval lehet tanítani. Az Ültess egy fát! címéhez hűen azokra a minket körülvevő élőlényekre hívja fel a figyelmet, melyek léte elengedhetetlen ahhoz, hogy egy boldogabb világban éljünk. És ezt értsük szó szerint: a faültetésnek számos jótékony eredménye van a levegő tisztításától a mentális egészségre gyakorolt pozitív hatásain át lakóhelyünk hőmérsékletének szabályozásáig. A műsorban az évszakok váltakozása és a természet új csodáira való várakozás is feltűnik. A zenés és szöveges részek segítenek abban, hogy a gyerekek a klímaváltozás fogalmának megértése mellett hatékony ötleteket is kapjanak arra, hogyan akadályozhatják meg azt. Tamás Éva és az őt hegedűn, gitáron, basszusgitáron kísérő játszótársai azt szeretnék elérni, hogy gyerekek és szüleik egyaránt pozitívan tekintsenek a jövőbe, melynek élhetővé tételéhez kis lépésekkel mi is hozzájárulhatunk. Az előadást követő kreatív foglalkozáson a résztvevők együtt rajzolnak és színeznek fákat és virágokat. Utána már csak egy feladat marad hátra: irány a kert!

Közreműködők:
ének - Tamás Éva
hegedű - Bogárdi Aliz
gitár - Tóth Álmos
basszusgitár - Vígh Róbert

Korosztály: 3-8 év
Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!